Pomoc- Ls3d init Error.

Witam.

Widziałem, że na forum już istnieje wątek na ten temat lecz rady napisane są dla mnie nie zrozumiałem.

Info: Mam winde viste, 32bit. dzisiaj wygrzebałem pudełko z Mafii zainstalowałem.
i jak uruchamiałem wyskoczył mi "ls3d engine" error.
odruchowo zmieniłem zgodność na XP. - nie pomogło potem na winde 98 - tez nie pomogło.
zerknąłem na to forum ściągnąłem patcha. - nie pomogło.
szukałem jakis plikow "version.txt'" - nie znalazłem.

Jestem bezradny a nie ukrywam przeszedłbym sobie jeszcze raz tą grę, więc jeśli ktoś miałby wolna chwile, żeby mi pomóc to zapraszam.
a sprzęt spełnia wymagania ?
zainstalowałeś DX9.0c ? lub ze starszych...

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
tak byla mozliwosc zainstalowania. zaznaczylem zeby zainstalowac direx.
Przepisz dokładnie cały komunikat.
error: #4205
generic...
znalazłem w google. sprawdz.
Spróbuj zrobić tak: Odpal grę nie z ikonki na pulpicie, a z płyty CD. Następnie w okienku wybierz Setup lub Opcje bądź Ustawania (po prostu konfigurację). W tych ustawieniach wybierz RĘCZNIE rozdzielczość ekranu i odświerzanie ekranu (resolution - rozdzielczość i refresh rate - odświerzanie). Zatwierdź i powinno działać. Dlaczego? Otóż generic error oznacza iż program nie mógł odczytać Twojej konfiguracji sprzętowej i dlatego musisz ustawić to sama. PS Jeśli nie wiesz jaka jest rodzielczość Twojego ekranu po prostu na pulpicie kliknij prawy przycisk myszy, wybierz Właściwości i zakładkę Ustawienia, tam znajdziesz rozdzielczość. Odświerzanie powinno wynosić 60 Hz, jednak możesz je sprawdzić klikając na Zaawansowane w zakładce Ustawienia i następnie wybranie zakładki Monitor. Pozdrawiam

myśle że tu jest odpowiedź na Twój problem:
http://forum.programosy.pl/mafia-init-error-vp267515.html

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Dziękuje "cytat" pomógł zmieniłem opcje i zadziałało dziękuje bardzo. ^^