Dantes napisał(a):
Zgadzam się z barthem. Ja również zamówię preorder najprawdopodobniej, ale jakiś tydzień przed premierą, kiedy już będzie tak na 100% powiedziane, że premiera tego i tego i już nic się nie zmieni. Zamawiać 4 miesiące wcześniej- no sory, ale MEGA głupota. Tym bardziej, że chyba aż tak droga Mafia II nie będzie bo na Allegro za 180zł z przesyłką nawet koleś sprzedawał, więc chyba trochę za drogo. Biorąc pod uwagę, że to na PC była akurat aukcja. Myślę, że Mafia II będzie kosztowała około 130-150zł.
Takie gry zamawia się bezpośrednio w sklepie wydawcy, czyli w tym przypadku u cenegi.
Poza tym zauważ jaka była sytuacja z GTA IV, gdy był wczesny pre-order gra była dostępna za 139zł (jeżeli dobrze pamiętam). Po chyba tygodniu od uruchomienia pre-ordera podnieśli cenę do 159zł (widocznie ludzie musieli masowo zamawiać pre-ordery).
Dlatego ja kupie zaraz jak pre-order się ukaże.
Ja np. parę dni temu w sklepie cenegi zamówiłem pre-order Just Caause 2 za 99zł i mam wrażenie, że za jakiś czas cena podskoczy. Nie musi się tak zdarzyć, ale takie mam przeczucie.