Polish Town ver. Beta do pobrania i testowania.

Witam kilka dni temu po długim namyśle doszedłem do wniosku że jeżeli nie mam w planach modelować budynków to wystawie te które leżą i się marnują. Może ktoś pod wpływem tego "modu" postanowi zrobić coś podobnego :P

Dlatego udostępniam je pod nazwą Polish Town ver.beta.

Myślę że wszystko spakowałem... Plik ma instalator więc wystarczy zainstalować.
Modele zostały podmienione za te z gry wiec można przechodzić grę i przejeżdżać obok Polish Town :P
W menu zamiast intro jest tryb freeride gdzie zaczynamy w budynku kupionym w polskiej dzielnicy. Z kilkoma elementami :
:arrow:Zapisujemy grę przy łóżku za free( przy barze kosztuje 2000chyba) Zapisuje na pliku wolnej jazdy.
:arrow:Leczymy się za free przy stole w drugim pokoju.
:arrow:Przebieramy się przy szafie (4 modele do wyboru,przy wersji gangsterskiej dostajemy thompsona i colta)
:arrow:W garażu hot road. Panna w łóżku :P

Jeśli komuś zacina, bo niestety modele są za "ciężkie" proponuję zmniejszyć zasięg widoczności.

Modele to:
PKS, przystanek pks, 4 sztuki drzew na bardziej wypukłe, żywo płot trochę lepszy, Bank z zlecenia Dosi92, 3 kamienice, 2 bloki PRL , i budynek remontowany czyli "na surowo" . Łącznie 21modeli.
Miasta nie ożywiałem bo i tak zacina trochę:/ zresztą po włączeniu z menu "Polish Town" zobaczycie że marny ze nie skypter ;-)

Oto link ;-)
http://www.4shared.com/file/5u49p7DN/Polish_Town_verbeta.html

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
No tak jestem już po 2h graniu w Mafię na Polish Town mod i mój werdykt jest następujący

3+/5

Jest bardzo dobrze. Modele są ładne . Ciekawy skrypt z dziewczyną. Możliwość przebierania się i darmowego zapisu. Zupełnie zmienione miasto i muzyka. Bardzo fajnie. Można poczuć fajny klimat. Ale pewnie zdziwisz się czemu jak mi się podoba to tak nisko oceniam otóż właśnie:

No wiem że to wersja beta i to rzuca się w oczy bardzo. Musiałem zmienić odl.rysowania i poziom do detali do minimum żeby można było jako tako chodzić po mieście i jeździć samochodem. No to niestety przy finalnej wersji jest karygodne. Musisz koniecznie to zmienić. Tak jak wspominałem modele są ładne ale no jest ich mało. Musisz dodać więcej zdecydowanie dużo więcej modeli budynków i może będziesz w stanie dopracować wchodzenie do różnych budynków takich jak Dworzec PKS lub Bank Spółdzielczy. Następną sprawą jest garaż który na dzień dobry wybija nam wszystkie szyby w samochodzie :mrgreen: No to taki śmieszny błąd ale też musisz go usunąć. No co do samego mieszkania to można było by się przyczepić o ilość pomieszczeń bo za bogato nie jest. W finalnej wersji myślę że więcej umieścisz skryptów bo to naprawdę bardzo lubiana przez ludzi forma zabawy w modach (nawet głupia jazda windą czy palenie fajka już bardzo urozmaica rozgrywkę). No i na sam koniec o strojach. Tak myślę że powinieneś dać do wyboru wszystkie możliwe modele Tommego dostępne w grze, bo to ludzie też lubią.

Także podsumowując:
Mod Polish Town (beta version) jest modyfikacją ciekawą szczególnie że w ostatnim czasie na rynku modów do Mafia: The City of Lost Heaven nic się nie działo. Masz duże pole do popisu nad tym modem bo naprawdę uwierz mi sam pomysł jest świetny i myślę że jeśli wszystko dopieścisz i doszlifujesz twój mod znajdzie się w dziale downloadu.

Twoja modyfikacja podobała mi się ale największy szacunek należy ci się dlatego że zrobiłeś go sam, wymyśliłeś sam , modelowałeś sam. I to jest właśnie dobry przykład że jak coś się zaczyna to warto to skończyć bo ciekawe są tego efekty.

robertRobin88 tak trzymaj! Masz duży potencjał na tego moda i nie zaprzepaszczaj wszystkiego z powodu kilku nie dociągnięć . To jeszcze wersja beta więc wszystko przed nami.

Myślę że moja subiektywna recenzja w czymś ci pomogła i że nie zniechęcisz się do dalsze pracy.

P.S
Napisałem co mi się nie podoba bo uważam że jeśli wypuszczasz wersję beta moda to czekasz na krytykę :->

Naprawdę życzę ci wszystkiego najlepszego w drodze do osiągnięcia celu jakim jest stworzenie moda- Polish Town.

Recenzował:

Ray Charles (foka970)
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Mnie mod bardzo zachwycił ! Jest dużo nowych ładnie wykonanych budynków ,jednak największy plus za muzyke która świetnie pasuje do polski z okresu lat 70 - 80 .Mam jednak nadzieje że mod nie zatrzyma się w "rozwoju" :-)
Obrazek
Mod dobrze się zapowiada. Świetny klimat PRL'u. Ogółem jest bardzo dobrze, ale można byłoby go trochę dopracować.
Podziękował za Komentarze ;-)To znak że mod działa to dobrze. Co do zacinania gry można sprawdzić czy na innych mapach "freeridera" też zacina? Wina poprawy widoczności "draw distance".
Co do modu. Niestety na obecna chwile nie będę kontynuował tego projektu:/
Wszystkie modele użyte w w/w becie usunąłem(chodzi o pliki do zmodelere) .
Powód jest prosty coraz mniej osób gra w Mafie I i dlatego postanowiłem zakończyć na tym co jest i w takiej formie udostępnić. Mam projekt trzeciej mojej modyfikacji i już zacząłem działać ale na razie to tajemnica:)myślę że bardziej zaciekawi fanów M II do zagrania w pierwszą cześć gry.

Robert - kto nie gra ten nie gra. Pamiętaj jednak o ostatnich "wiernych" - dla przykładu takich jak ja :)) Uważam, że mod mógłby być robiony co najmniej do 10 rocznicy od wydania Mafii. Ja np. przygotowuję coś specjalnego na 10-lecie, ale na razie to tajemnica. Po 10 rocznicy Mafia niestety, ale stanie się przeżytkiem. Ja jednak proponuję dokończenie modu, przynajmniej dla uczczenia 10 rocznicy ;-)
Wiesz nie ma sprawy. Mogę sprawdzić na innych trybach . Zawsze chciałem być beta-testerem :-> Wiesz posta napiszę ci bliżej niedzieli bo mam próby w teatrze do spektaklu no i niestety mamy niezły zapierdol :))

No troszkę mnie rozczarowałeś . Myślałem że się nie poddasz. Szkoda że nie mam czasu (ani też pojęcia :mrgreen: ) bo jak byś oczywiście zezwolił kontynuował bym moda ale to raczej nie wyjdzie bo czas nie jest ostatnio moim sprzymierzeńcem (uczę się po nocach :lol: )

Oj coś czuję że jakaś adaptacja Mafii II w Mafii: The City of Lost Heaven nastąpi :->
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Mi niestety nie chce działać. Po pojawieniu się białego napisu "Polish Town" na czarnym tle, gra wyłącza się ;(
Czym to może być spowodowane? Jak to naprawić?
Spróbuj wgrać łatkę 1.0 . czyli patch -kilka razy już podawałem linka do niego...
a to gameplayer :P sory za długość ale nie mogłem edytować filmu:/ fraps nagrywa mi w jakimś nietypowym:/

Świetny Gameplay ;-) Naprawdę szkoda, że zrezygnowałeś z dalszej pracy nad modem :-/
Tak na marginesie to jaka to muzyka z moda ,piosenka wpadła mi w ucho i jest bardzo jak to się dzisiaj już mówi/pisze - fajna. :-) Ogólnie to mod pokazuje nam takie jakby spokojne lata 30'ste Polski i to zachęca w tym przypadku mnie to zagrania jeszcze raz w Mafie z tym modem. :-P
Jeśli zamierzasz kontynuować prace nad modem to ja bym się chętnie zaangażował w to i przedstawiłbym swoje pomysły ;-)
Obrazek
@up Dwójka to Czesław Niemen - Sen o Warszawie, a trójka to 2+1 - Iść, ciągle iść, w stronę słońca

edit// A co do moda - czy pójdzie mi on przy zainstalowanym modzie Real Driver Mod ?
Tak ponieważ mod podmienia kilka modeli. A "misja" to jest tylko zamiast intro.Wiec nie powinno z niczym kolidować.
Jeśli komuś zacina może spróbować zamienić plik cache.bin na ten z freeride (duże miasto).
Ten z modu jest "spatchowany " aby wyświetlał modele które są dalej. (Ultimate draw distance)
Powinno chodzić płynniej.

Od kilku dni można pobierać poprawiona wersję modu "Polish Town ver. beta "

Zmiany:
-usunięta ruchoma kamera przy starcie, przy wersji 1.2 mogła gra się nie uruchomić.
-usunięto "większą widoczność" . Teraz więcej FPS na słabszych PC.
-Dodano więcej ubrań do szafy.
-Dodana kolizja ścian na dworcu PKS. Można do niego wejść. Zaznaczam że model był jednym z pierwszych i nie powala swoja rozbudową.

Co nowego:
-HUD autorstwa zdzicha
-W garażu naprawiamy samochody i dostajemy za to 20000 na konto. ( pierwsze musimy otworzyć drzwi a potem wjechać. Nie otwierają się automatycznie :P )
-Muzyka gra tylko w aucie. Czyli odtwarzacz muzyczny.
-Dodane 2 samochody : truck jako ciężarówka firmowa "Polskiego mleka" i zielony autobus PKS.

-Dodana Animacja Palenia. Po wciśnięciu klawisza odpowiadającego za tryb snajperki Tommy zapala papierosa. ( UWAGA! animacja z papierosem i dymem działa tylko na pierwszym modelu! Czyli po przebraniu się przy szafie jest odtwarzana animacja ale bez papierosa i dymu. Druga uwaga nie używamy jej podczas jazdy. Jeśli tryb snajperki jest na którymś z klawiszy jazdy należy go zmienić na inny.

Obrazek

LINK DO POBRANIA SIĘ NIE ZMIENIŁ
http://www.4shared.com/file/5u49p7DN/Polish_Town_ver_beta.html

Jak nazywa się save,który zapisuje grę w Polish Town?
"Praca to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu" (Ferdynand Kiepski)