Pójście na łatwiznę

zauważyliście jak mało zróżnicowane są postaci mieszkańców występujących w grze?
w każdym przydrożnym barze mamy model tej samej baby która zmywa podłogi u joego. Na ulicach roi się od takich samych (z twarzy) dziewczyn jak ta co siedziała w barze na początku gry. To aż kłuje w oczy...
Nie zwracałem na to wielkiej uwagi, ale co racja, to racja - powtarzające się modele są i występują dość często.
Porównam tutaj Mafię II do GTA IV, choć jestem porównań tych dwóch produkcji przeciwnikiem. Niemniej mam nadzieję, że rozumiecie kontekst :P
W IV ani razu nie spotkałem takiego samego przechodnia. 2K Czech, choć ich gra jest naprawdę dobra, podczas ośmiu lat w modele nie zainwestowało. A szkoda, bo policjantów mamy tutaj nie więcej, niż pięciu (dla przykładu).
Obrazek
w tym przypadku porównanie do gta jest właśnie dobre, tam też jest wielkie miasto (większe) i jakoś dało się uniknąć takiego drażniącego powtarzania się postaci, a przecież gta4 nie było tworzone 8 lat :)

mam wrażenie jakbym grał w jakąś wczesną alfę ukończoną w 60 %, bez więszkości misji, smaczków, możliwości, interakcji ze światem

nie mam pojęcia co kierowało ludźmi z 2k czech wywalając wszystko z gry

przecież gdyby zostawili mafię 2 w spokoju jestem pewnien że sprzedałaby się jeszcze lepiej
a tak, ludzie czytający nasze opinie mogą się zniechęcić do gry - i słusznie
Niestety to bardzo rzuca się w oczy nawet w jednej misji gangster ma taką samą twarz jak policjant w innej :roll: .
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Zwróćcie uwagę jaką firmą jest R* a jaką 2K Czech....

To jest jak bitwa pod Termopilami.
Live or die - make your choice...
No niestety 2k może pucować buty R* i co najwyżej uczyć się od nich. Mafia II dla równie dobrze mogła by nie istnieć. Więcej na to czekałem niż to wszystko warte naczekałem się narobili mi smaczku, jak bym od razu wiedział że gra będzie takim dnem to nawet bym jej nie ściągał bo szkoda mi miejsca na dysku. Dzisiaj jak pograłem to mogę z czystym sumieniem powiedzieć że gra może konkurować co najwyżej z prison breeakiem albo z poldek driver. Bardzo niski poziom. Okrojone wszystko tylko po to żeby skroić każdy grosz nie żałujcie tym frajerom ściągajcie dodatki do mafi z torrentów itp. ile wlezie to wam się po prostu należy jeśli kupiliście ogryinał.

Chodź szacunek Paną z 2K że w ogolę podjeli się takiego wyzwania. Ale na przyszłość powiedział bym im żeby mniej gadali a więcej robili bo reklamę to zrobili nie z tej ziemi.
Kura napisał(a):
No niestety 2k może pucować buty R* i co najwyżej uczyć się od nich. Mafia II dla równie dobrze mogła by nie istnieć. Więcej na to czekałem niż to wszystko warte naczekałem się narobili mi smaczku, jak bym od razu wiedział że gra będzie takim dnem to nawet bym jej nie ściągał bo szkoda mi miejsca na dysku. Dzisiaj jak pograłem to mogę z czystym sumieniem powiedzieć że gra może konkurować co najwyżej z prison breeakiem albo z poldek driver. Bardzo niski poziom. Okrojone wszystko tylko po to żeby skroić każdy grosz nie żałujcie tym frajerom ściągajcie dodatki do mafi z torrentów itp. ile wlezie to wam się po prostu należy jeśli kupiliście ogryinał.

Chodź szacunek Paną z 2K że w ogolę podjeli się takiego wyzwania. Ale na przyszłość powiedział bym im żeby mniej gadali a więcej robili bo reklamę to zrobili nie z tej ziemi.

Z tym to chyba trochę przesadziłeś.
Live or die - make your choice...
A tak stawiali na szczegółowość itd. Szczerze to jakby się tak przyjrzeń np budynkom czy w ogóle otoczeniu to nie jest to nic powalającego. Dwa lata temu spokojnie taką grafikę też mógłbym "podziwiać".
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+, 3GB RAM, NVIDIA GeForce GT 240 512MB.
W czasie kiedy trafiłeś do więzienia, spójrz na twarze murzynów, Japończyków/chińczyków, to samo jest.
Damianuss - i tu się nie zgodzę, nie ma ładniejszego miasta od tego z Mafii 2, te wszystkie szczegóły i detale - widać, że najwięcej czasu spędziło 2k Czech właśnie na tym, ale co do powtarzających się twarzy to się zgodzę w 100%.
Marcines nie zgodzę się z tobą. Najpiękniejsze miasto to Lost Heaven :) i wątpię czy powstanie kiedyś lepsze.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
przecież gdyby zostawili mafię 2 w spokoju jestem pewnien że sprzedałaby się jeszcze lepiej
a tak, ludzie czytający nasze opinie mogą się zniechęcić do gry - i słusznie

Do kupna gry owszem :)
Ale za pewne połowa ludzi oleje sprawe i powie "Takie coś? To zobaczymy !" I odpala forum

@Topic
Tak modele stosunkowo często się powtarzają ja np. w GTA 4 spotkałem też powtarzający się model w jednym samochodzie siedziały 2 osoby takie same... Ale to tylko raz i uleciało mi z pamięci w chwili ;)..
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
Mnie te powtarzające się modele strasznie rażą w oczy, dość nieprofesjonalne z ich strony.

Albo to wina skryptu, albo za małej ilości modeli.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Pamiętam, jak w sklepie odzieżowym spotkałem tą dziewczynę Joe, którą uratowaliśmy przed pieniaczem. Chciałem klinąć "E" i powiedzieć "Cześć, co za spotkanie!" :D.