Podobizna postaci Mafii do bohaterów filmowych

Według mnie, Vito to upodobnienie Henry'ego Hill'a z Chłopców z ferainy.
Jak już coś to Vito podobny jest do młodego Marlona Brando
Obrazek
Może i podobny, ale po co się doszukiwać podobizn postaci z gry do aktorów. Przecież aktorzy w grze nie będą grać. A to że może twórcy oparli postać z gry na jakimś aktorze to już ich sprawa.
Twórcy mówili że będę się wzorować z filmów jak "Chłopcy z ferajny" czy "Ojciec Chrzestny". Prawdopodobnie też wygląd ;-) .
Obrazek
Twórcy na pewno nie wzorowali się na wyglądzie Henry'ego Hilla ;-)

Obrazek

Krycha chyba miał/a (?) na myśli podobieństwo związane z ogólnym życiem przestępczym. I chyba nawet coś w tym jest. Oby tylko Vito nie skończył jak Henry :-D
Chodzi mi o to, że na kim wzorowali się twórczy robiąc postacie ;D
Akurat dawne Ilusion Softwork zrobiło coś bardzo fajnego.. w latach 30 XXw. umieściła opowieść o Chłopcach z Ferajny. Paulie - Joe Pesci. Salieri - Sorvino, Sam- DeNiro ( chodź jako takiego podobieństwa nie ma, można powiedzieć że Conway, grany przez DeNiro, jak Sam był brutalny i wierny swojemu Bossowi) Tommy- Henry Hill - identycznie skończyli, z tym że Henry żyje do dziś.

Natomiast w Mafii II widzę podobieństwo do Ojca Chrzestnego, chodź nie znamy jeszcze fabuły, ale widać nacisk na 100% mafii w Mafii. Chodzi mi o rodziny, o taką tradycję.. Taki patos, opowieść o bohaterskich mafiosach, jak w Ojcu Chrzestnym.
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
krycha_122 napisał(a):
Według mnie, Vito to upodobnienie Henry'ego Hill'a z Chłopców z ferainy.

Bluźnisz, chłopcze. Z wyglądu Marlon Brando, z zachowania. No cóż.

Zestawiasz chłopaczka, który zawsze chciał być w Mafii, skończył jako narwany, zdradziecki ćpun z Vito. Ja tu jakoś podobieństwa nie widzę. Tak samo z Vito Corleone. Co by nie było, Scalleta nie jest tak łebski, żeby w ogóle przypominać wielkiego Dona, który od małego dążył do bycia władcą.
Obrazek
- M a f i a P B F -