Podobieństwa

Hej ;)
W ]tym temacie chciałbym żebyście pasali podobieństwa między MAFIĄ 1, a MAFIĄ 2.....
Oto moje analogie :-o

Czekam na wasze propozycje :mrgreen:
Obrazek
Padre Giuseppe napisał(a):
W mafii 1 jest trójka przyjaciół (jeden zdradza), tak samo jak w dwójce

Kto niby w jedynce zdradza? Chyba rozumiem o co ci chodzi ale źle to ująłeś.
no wlasnie sam zdradził tommiego i pauliego dla wyższego dobra rodziny.
Czyli wychodzi na to, że Tom i Paulie zdradzili.
No dobra, a kto w 2jce zdradza kogo ?

Live or die - make your choice...

Ajjj Salwik wiesz o co chodzi.....bardzo podobne schematy. Widocznie chłopaki z 2k Czech nie mieli zbyt wielu nowych pomysłów.
Obrazek
- M a f i a P B F -
TommyTheGun napisał(a):

Hola, hola, prędzej by można nazwać ścierwem Vito, który nie miał wyrzutów sumienia i mordował tylko i wyłącznie dla kasy.
Co do podobieństwa "trójek":

Tommy-Vito
Paulie- Joe
Sam-Eddie (obaj dzwonią do głównego bohatera, by ściągnąć go w zasadzkę)

podobieństwa wg mnie:
-misja, gdzie mamy ukraść kartki na paliwo- napad na bank w 'jedynce' (szukanie klucza do sejfu, otwieranie krat, trzeba uważać na alarm itd)
-wysadzenie hotelu w celu zabicia Clemente- wysadzenie hotelu Corleone w jedynce
-pościg za Clemente- pościg za Morello
-ostatnia misja w planetarium-misja w muzeum
-przeciskanie się kanałami do rzeźni- przejście kanałami do budynku opuszczonego więzienia
-rola sprzątacza w hotelu-rola sprzątacza na statku
-skradanie się w posiadłości Leo- skradanie się w domu prokuratora
-odwożenie postrzelonego Henry'ego na czas do lekarza- odwożenie na czas postrzelonego kumpla Lucasa
-ucieczka po dachach po napadzie na jubilera-ucieczka po dachach po wysadzeniu hotelu Corleone w powietrze (policja nas i tu i tu goni)

Kilka punktów przepisałem z powyższych postów, by jakąś spójność zachować.
Gdy idziemy do "Dzikusów" po tym jak nam spalili auto i fajki to jest trochę podobne do misji w jedynce "Lepiej do tego przywyknij" gdy idziemy z Pauliem pobić gości którzy napadli Tommiego i Sarę !
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
ładowanie skrzynek na ciężarówkę( tylko że w jedynce trzeba było się spieszyć a w dwójce w dokach vito sam odmówił pracy)
a jak trzeba było się do tej rzeźni dostać tymi kanałami to naprawdę by mogli jakiś bardziej oryginalny pomysł dać
i w ogóle tyle podobieństw do jedynki :lol:
To teraz wez sobie GTA, czt Hitmena, czy jeszcze jakąs serie i powiedz mi, czy tam też nie ma takich podobieństw?? Wszystkie gry z danej serii są do siebie w jakiś sposób podobne.
Tu już nie chodzi o podobieństwo gier, ale o to, że w mafii (tej realnej) takie sceny jak w oby dwóch częściach "naszej" Mafii dzieją się codziennie.
"Człowiek, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast człowiek który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać."
Ale w niektórych misjach zrobili takie same rozwiązanie mogli by się postarać wymyślić coś.
Soldi po twoich postach można stwierdzić że tobie Mafia 2 pasuje w 100%