Podmienianie Aut

Więc mam pewien problem, podmieniam samochód wszystko ok . Ale jak podmienić samochód aby jeździli nimi mieszkańcy Lost Heaven :?:
Pewnie dzieje Ci się tak, że samochód podmienia się dopiero, kiedy do niego wsiądziemy? Niestety, u mnie też tak jest... Podpytaj się któregoś z modderów, a powinien Ci pomóc :)
Extreme napisał(a):
Więc mam pewien problem, podmieniam samochód wszystko ok . Ale jak podmienić samochód aby jeździli nimi mieszkańcy Lost Heaven :?:

Musisz dać ten samochód na model tego w grze. Pamiętaj że musisz dopasować kolor, model no i pamiętaj że nie zawsze po ulicach jeżdżą takie samochody na jakie chcesz dać swój nowy model.
muore il bandito, la mafia vive
Mnich napisał(a):
Musisz dać ten samochód na model tego w grze. Pamiętaj że musisz dopasować kolor, model no i pamiętaj że nie zawsze po ulicach jeżdżą takie samochody na jakie chcesz dać swój nowy model.

Właśnie tak robię i tak jak napisał Kevin samochód podmienia się dopiero gdy do niego wsiadam.
Pierwszy raz słysze coś takiego :->
Czyli co ?
To że podmienia się jak wsiadasz.
np. jak podmienisz jakiś wóz za model "truckA00.4ds", to żeby jeździli nim także mieszkańcy, musisz podmienić jeszcze pliki "truckA01.4ds", "truckA10.4ds", "truckA11.4ds" i "truckA12.4ds" za ten sam model wozu :roll:
Krystian napisał(a):
np. jak podmienisz jakiś wóz za model "truckA00.4ds", to żeby jeździli nim także mieszkańcy, musisz podmienić jeszcze pliki "truckA01.4ds", "truckA10.4ds", "truckA11.4ds" i "truckA12.4ds" za ten sam model wozu :roll:

Te numerki to są kolory (ew. rodzaje) wozów.
Cześć jestem nowy ale mafię znam od paru dobrych lat.

Ostatnio ponownie ją zainstalowałem i gdy przechodziłem wzięło mnie na mody, najpierw wsadziłem SnowMod
ale później pomyślałem nad Modern Mod. No i gdy tak wszytko porobiłem wg, tego jak jest tutaj na forum, kolorów
nie ruszałem bo wszystko było dobrze porobione. No i gdy wchodzę do gry, to samochody są po podmieniane ale ich
kolor to biały, i z daleka ich nie widać, tylko kierowcę, a pokazują się dopiero gdzieś w okolicy 20 metrów.

Więc wie może kto, co należy zrobić aby nabrały barw i nie znikały mi, w ustawieniach najpierw dałem TrueColor
później bez tego, ustawienia gry zwiększyłem itp, ale to nadal nic nie daje. Z Góry dziękuje oraz pozdrawiam SharkY.
Obrazek
Say Hello, to Mr. Tommy †
SharkY napisał(a):
No i gdy wchodzę do gry, to samochody są po podmieniane ale ich
kolor to biały, i z daleka ich nie widać, tylko kierowcę, a pokazują się dopiero gdzieś w okolicy 20 metrów.

skoro są białe, tzn. że brakuje jakichś tekstur w folderze "maps" :roll:
a co do tego drógiego - zwiększ w opcjach "odległość kreślenia obiektów" albo dorób sobie RAM ;p
No co do ramu też tak myślałem :) Mam "trochę" starego kompa więc może mi już aż tak nie ciągnąć.

A co do tego z folderem maps to sam nie wiem jest wszystko to co było w pierwotnym folderze Modern Mod 1.0
Więc wydaje mi się ze powinno działać, a gdy sprawdzałem to są tam jakies pliki np: car80_1.203. Ale to nie
obrazy tylko takie pliki które nie są przez nic jeszcze otwierane takie że jak klikasz to pokazuje otwórz za pomocą.
Obrazek
w folderze "maps" powinny być prawie same obrazy... coś chyba źle zainstalowałeś :-P
Usunąłem wszystkie mody i wgrywam samochody pojedynczo, w fajny sposób bo nie które są takie że klika się 2 razy na plik instalacyjny wybiera samochód który ma zastąpić i koniec. Ale i tak chciał bym też robić normalnie :P Tylko dużo zabawy jest z tymi kolorami itp..
Obrazek
Cześć Wam.

Wiem ze jeden pod drugim piszę ale chcę aby się odświeżył więc posłuchajcie,
Czy jest możliwość aby instalować samochody bez przymusu późniejszego extraktowania
plików maps i models i kopiowanie tych samochodów i nadawanie im innych nazw ?

Jeżeli tak to czy mógł by mi ktoś opisać jak to zrobić ?? Bo nie moge ni jak zrobić aby normalnie działały :D
Obrazek