Podmiana samochodów pytanie

Siema

Jak podmieniłem Lassister V16 Charron na BMW to wszystko szło OK ale zobaczyłem że cywile jeżdżą samochodem
nie podmienionym to. Ale jak go ukradnę to odrazu zmienia się w BMW

Co zrobić żeby samochody przechodniów wyglądały tak jak mój ????

autko ściągnołem z Mafia Modding page http://www.cbskut.vgh.pl/downloads.php? ... owstart=30

HELP :k :k :k
Tak to jest z niektórymi modelami ,ja też tak miałem i nic na o nie poradzisz ,ściągnij inny samochód ,olecam ci przejrzeć samochody w plikach naszego forum ;-)
Obrazek
NA tej stronce się samochody instaluje a inne takie jak Audi Quattro też niedziałają.

Myślałem że zainstalować poloneza i podmienić pliki ale wątpie

EDIT: Teraz to ja niemam podmienionego wozu ale oni mają a jak wsiąde to zaminia się na normalny
musisz podmienić 2 pliki. tylko nie powiem które bo nie wiem za co podmieniasz . Ja miałem tak:
zrobiłem pług do ciężarówki ona jechała drogą a gdy do nie wsiadałem model zamieniał się na normalną ciężarówkę. Dlaczego?
Pojazdy którymi jeździmy mają więcej detalów. Pojazdy "cywili" mają mniej są bardziej kanciaste żeby gry nie zmulało...jak gra chodziła na minimalnych ustawieniach to można zauważyć że auta to prawie że kwadraty :P
Podsumowując:
truckA00.4ds jeździ po ulicach a truckA10.4ds jeździ tylko gracz. (lub odwrotnie:P)
Wiec jeśli podmieniasz auta to nazwa z końcówka 00 i drugi z końcówka 10. np:
-cad_road00 i cad_road10
-chemaFor00 i chemaFor10
coś w tym stylu więc zamień tak ja mówię i napisz co wyszło. ;-)

Ps. patrząc po plikach z końcówkami 01 02 03 to różnią się kolorami nadwozia.np:
chev00.4ds - bordowy
chev01.4ds- biały
chev02.4ds-czarny
chev10.4ds- bordowy
chev11.4ds- biały
Jak widać 01 i 11 to te same kolory, 00 i 10 to te same wiec to potwierdza że jeden jest dla gracza drugi dla ludności Lost Heaven.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
podmieniłem 2 pliki 1 blackha00.4ds a drugi blackha10.4ds miało się zamienić za falactonera czy jakoś tak
ale daje swobodna jazda i wyskakuje Program MAFIA przeształ działać

Spróbuje z innym wozem.