Moim zdaniem, ten plakat ma tam takie samo znaczenie, jak kanapka od jednego z informatyków, która leżałaby na stole. To jest wg mnie najbardziej prawdopodobne. Po prostu sobie wisi, bo może jeden gość lubi grać w GTA, a tak się złożyło, że kadr pokazał nam jego stanowisko. Ciężko cokolwiek mówić, bo trzeba by było zarzucić najgorsze. Np to, że producentom brakło pomysłów i wzorują się na GTA... Jeszcze raz niedawno obejrzałem sobie gameplay z tymi bandziorami, ucieczką, i samochodami... jak przyjrzałem się bardziej fizyce biegu Vito, to czułem się jakbym grał w San Andreas... Ni ch mi się to nie podoba, więc odrzucam tą wersję. Kolejna może być taka, że twórcy Mafii 2 postawili sobie za cel pobić GTA4 i powiesili sobie promujący plakat w celu zrobienia lepszego. Kolejna sprawa... czysta reklama. I Ostatnia wg mnie, skoro Take2 robi Mafię2 i zrobił GTA4 to obecność tego plakatu jest tam wiadoma... jedna firma, jeden produkt.
A porównywanie GTA4 z Mafią2 to tak, jakby obstawiać w walce Gołota vS Adamek.
Jednego będziemy mieć w podświadomości, w środku, być może w sercu, a drugi go rozmiecie w pył, tak, że nie wstanie. Chyba nie muszę mówić na czyje miejsce podłożyłbym Mafię2