pływanie w mafii

znalazłem taki mod na jakiejś rosyjskiej stronie (mafiapub). Pozwala on pływać w mafii w łodzi powklejałem wszytko w folder mafii ale nie działa. Readme jest po rosyjsku a w notatki rosyjskich znaczków nie obsługują, próbowałem też przez world otworzyć ale nie wykrywa mi języka rosyjskiego

jak ktoś wie jak to zrobić ,albo ma jakiś pomysł to proszę pisać

link do modu:
http://www.przeklej.pl/plik/lodka-rar-0033er9g096u
Obrazek
Myślę, że mogę Ci pomóc

:arrow: Plik rw_data.dll przenieś do tego katalogu, w którym jest plik uruchamiający Mafię (zastąp go)
:arrow: To samo zrób z folderem Models
:arrow: Z plikami DNC miałem już do czynienia przy modzie Real Driver Mod. Zaopatrz się w program DCED (z naszego downloadu) i wypakuj folder MISSIONS MafiaXtractorem (również z naszego downloadu). Teraz musisz wybrać tryb swobodnej jazdy, w którym chcesz pływać łódką. Niech będzie to np. miasto-dzień. Otwórz DCED i na panelu kontrolnym kliknij Open i wybierz plik scene2.bin z folderu MISSIONS/FREERIDE (może to być również folder FREERIDENOC, FREEKRAJINA albo EXTREME itd.). Następnie (znowu na panelu kontrolnym) kliknij Edit, a następnie Import. Teraz musisz pracowicie "wsadzać" te pliki DNC do pliku scene2.bin - i co ważne wrzucaj je pojedynczo. Jak to zrobisz, kliknij ikonkę dyskietki. Plik zostanie zapisany. DCED zapyta jeszcze raz o zapis, więc kliknij tak. Finito 8-)

Zanim przystąpisz do przenoszenia, zrób backup pliku scene2.bin, bo DCED jest znany z tego, że psuje pliki.

Tak z ciekawości spytam: niby jak byś chciał tą łódką pływać ? Stałaby sobie gdzieś na nabrzeżu i byś do niej wsiadł ? Czy startowałbyś od razu na wodzie ? I jaka niby to łódka miałaby być ? Taka z wiosłami czy motorówka ?
nie wiem dokładnie bo ściągnąłem go z rosyjskiej strony przetłumaczonej na googletranslate
http://translate.google.pl/translate?hl ... i_mods.php

na scrinie widać motorówkę a w niej Toma (to chyba ta sama co Paulie w niej pływał w misi Happy Birthday). Mi się wydaje, że motorówka jest zrobiona na podstawie samochodu wsiadasz do niej i kierujesz tak jak autem. Chyba się do niej wsiada normalnie ona w porcie stoi a ty do niej po prostu wchodzisz. Wiem jeszcze, że czeka ona w porcie tam gdzie się do parowca w Happy Birthday wsiadało
Obrazek
Fajnie byłoby tak zasuwać motorówką :) Spróbuj wgrać tak, jak napisałem w poprzednim poście.

@up ona stoi w przystani na Central Island, a nie w porcie, który jest w SJ niedostępny
kozielek97 napisał(a):
Mi się wydaje, że motorówka jest zrobiona na podstawie samochodu wsiadasz do niej i kierujesz tak jak autem.

Tak, kierujesz jak autem, a żeby móc pływać po wodzie to te pliki dodają kolizje na wodzie tzn. że nawet jak wskoczysz do wody to nie utopisz się. Możesz się tak w Jezusa bawić, znaczy chodzić po wodzie :-F
Jak już mowa o chodzeniu po wodzie, to w dwóch miejscach jest możliwe

:arrow: na moście zwodzonym, jak się podnosi - wychodzisz na górę i zeskakujesz na dół (to było gdzieś u nas w ciekawostkach)
:arrow: plaża w Down Town za restauracją bodajże Rainbow Garden
Takie pływanie motorówką było w Modern Mod :-)
Obrazek
@kozielek97 Filmik gotowy. KLIK. Zostawię go jeszcze przez jakiś czas, jakby jeszcze coś nie działało.

Sorry, że nie wgrywałem wszystkich plików DNC, ale mi się nie chciało. W każdym razie mechanizm wgrywania jest taki sam. Jak zainstalujesz moda, to napisz, czy działa - jak będziesz miał czas, to zapodaj może jakiś filmik z tym modem 8-)
łódka działa tylko czasami się ścina na środku wody i jedyne co można zrobić to tylko się utopić.
Dzięki za filmik bardzo mi pomógł
Obrazek
dosia92 napisał(a):
żeby móc pływać po wodzie to te pliki dodają kolizje na wodzie tzn. że nawet jak wskoczysz do wody to nie utopisz się.

Jak to się utopić ? Przecież dosia napisał, że jest kolizja na wodzie. A tak w ogóle to temat można zamknąć (tak mi się przynajmniej wydaje)
Rozwiązanie podane, zamykam.