PlayStation 1 - Burning

Siemanko

Słuchajcie, za niedługo stanę się posiadaczem tej konsolki (ponownie po latach). Kiedyś miałem kilka gier które powiedzmy sobie, do dziś zapadły mi w pamięci jako te wyjątkowe. Dziś chcę powrócić do grania w nie ponieważ nadal mi się podobają, i na tej konsolce którą będę miał chodzą piraty. Ja ściągam gierki na emulator ze strony http://romhustler.net . I słuchajcie jak pobiorę tam grę, i na końcu będę miał obraz .iso to czy będę mógł nagrać tą grę na płytkę i normalnie grać na konsoli ? Czy mogę nagrać obrazy kilku gier na 1 płytę DVD ?? W ogóle jak nagrywać ?

Na necie szukałem ale to tak gadają głupoty że nic nie można zrozumieć.
Czekam na odp :) pozdro.
Obrazek
Say Hello, to Mr. Tommy †
Osobiście bawiłem się w to jakieś 10 lat temu i spokojnie nagrywałem obraz płyty na zwykłą płytkę. PSX nie był jeszcze na tyle zabezpieczony, aby były z nim jakieś większe problemy. Nagrasz jedną, dwie trzy płytki jak nie będzie działało, to w tedy poszukaj info na necie. Nie ma się, co na zapas niepokoić.

Sam jestem wielkim fanem PSX'a. Najpierw posiadałem właśnie PSX'a a później PSOne.
Pamiętam te nocki z kumplem w Syphon Filter 2 (ba nawet go niedawno na allegro kupiłem, bo zamierzam ps2 kupić jak już stanieje do poziomu ceny bochenka chleba) czy niedzielne granie w Spyro. Oj było tego mnóstwo, bardzo piękne czasy.

A Ty w jakie gierki zamierzasz pograć?
Obrazek
No ok zobaczymy, a słuchaj wiesz może czy mogę nagrywać kilka gier (czyt. obrazów) na jedną płytę dvd ??

No wczoraj oglądałem filmiki z ulubionymi grami jakiś tam ludzi i przypomniały mi się gry które kiedyś męczyłem po 18h :p Kochałem te nocki w tekkena itp. A to spisik gier w które będę mykał wieczorkami :)

Syphon Filter
Tekken 3
Sled Storm
NHL FaceOff 2000 lub inny NHL
Street Fighter EX2 Plus
Oddworld - Abe's Exoddus & Oddysee
Tomba & Tomba 2!
Medievil
Grand Theft Auto II
Tony Hawk Pro Shater 4
Gran Turismo 2
Spyro the dragon

Słuchaj a masz może jakieś fajną samochodówkę, lub inne gry na dwóch graczy ?? Bo z przyjaciółką w weekendy bym grał :) Możesz dać swoją listę jak masz ;)

Ps. Syfon filter to w ogole szał... do tej gry trzeba analoga ?? Bo mam pada ale bez..
Obrazek
Wydaje mi się, że nagarnie kilku gier na dvd nic nie da, ale warto spróbować.

Co do samochodówek, to liczą się dwie dla mnie:
- Colin Mcrae 2
- Crash Team Racing

Obydwie kultowe, myślę że, to takie must have.

A gry w które ja się zagrywałem i które polecam:
- Bugs Bunny: Lost in Time
- Crash Team Racing
- Colin Mcrae 2
- Driver
- Dino Crisis
- harvest moon
- Grand Theft Auto II
- Medievil
- Need For Speed Porsche
- Road Rash
- Spyro
- Tekken 3
- Tony Hawk's Pro Skater 2
- This Is Football

No i seria gier, które dla mnie są najlepszymi grami pod słońcem
Syphon Filter 1,2 i 3
Ale największym sentymentem bije do SF2. Coś pięknego.
Co do analoga, pamiętam, że SF wykorzystywał analoga. Choć ja grałem tez i bez.
Obrazek
Colin McRae 2 super, na pc'ta najbardziej mi się podobał :)
Crash Team Racing.... w ogóle wszystko co z Crashem to trzeba mieć :) Sam mam Crash Bandicoot, Warped, Bash.
Dzięki za Bugsa bo nie mogłem tej nazwy znaleźć.

Słuchaj a co w Metal Gear Solid czy w czymś takim jest takiego wspaniałego że to ludzie uwielbiają ? Mi się nie podoba :P

Ps. Oczywiście do mojej listy nie dodałem (bo już mam) Final Fantasy VII :) Suuuper gra :)
Obrazek
Mnie akurat też MGS nie cieszył, nigdy nie lubiłem gier z tej perspektywy, zawsze wolałem gry z widokiem Third person.

Final Fantasy też mnie nigdy nie pociągało ale, to zapewne z tego powodu, że cała sztuka japońska mnie nie kręciła, Manga itp. (Kapitan Tsubasa jest tu wyjątkiem, ale tam mangi tyle, co w szachach brutalności).

Pamiętaj, że PSX czyta tylko karty pamięci 1mb (na takich zapiszesz tylko save). To samo tyczy się ps2, żeby zapisać stan gry z psx na ps2 potrzebujesz karty 1mb.

Na jakim telewizorze będziesz gral?
Na CRT podobno jest najlepiej i zawsze podłączaj, to kablem RGB, najlepsza jakość obrazu.
Obrazek
Jeżeli można się wtrącić, to proponuję zagrać w MDK(Murder Death Kill) na PSX ;-)
muore il bandito, la mafia vive
Mnich za takie gadanie się pogniewamy ! Ja Ci się powtrącam !

http://www.youtube.com/watch?v=r1PFhup7lg8

tutaj widzę gameplay, no to Ci muszę powiedzieć że..... dodaje ją do listy ;) dzięki wielkie :)

Dzięki z tymi kartami ale do niej będę miał tam karty więc spoko luzik luzik :)
Obrazek
Też mnie korci żeby sobie sprawić PSXa. Mam w pokoju 14 calowy telewizor więc był by jak znalazł. Szczególnie że pełen zestaw z kilkoma grami wychodzi taniej niż np COD MW2 na PC. Tylko powiedzcie mi czy to ma sens? Pamiętam jak u kumpla całymi dniami szpilaliśmy w Destruction Derby. Aż się łezka w oku kręci ;) Byliśmy piękni i młodzi ;D
Więc teraz proszę was o taką rzetelną opinię. Czy warto wydać to 60-80 zł, czy zbierać na PS2?
Obrazek
Ja kiedyś rozmyślałem nad psx'em, ale jednak doszedłem do wniosku, że ps2 jest bardziej praktyczne, za jakiś czas na pewno kupie sobie ps2.

O psx'e mógłbym całymi dniami rozmawiać.

Jako ciekawostkę dodam, że była specjalna wersja psx'a - net yaroze do domowego tworzenia gierek.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Net_Yaroze

Obrazek
Obrazek
Od wczoraj w moim pokoju stoi sobie PSX :-D Na razie mam do niego Tony Hawk'a (chyba pierwsza część), Spiderman 2, Rayman coś tam, coś tam i Hugo coś tam, coś tam. Mój PSX jest przerobiony i właśnie ściąga mi się GTA 2 ;) Podłączyłem go do mojej 14' i obraz IMO jest wystarczający. Nic tylko grać ;P
Obrazek
Sam bym sobie zakupił PSX-a ze względu że miałem go kilka lat temu ;)
Ale nie chcę dawać 100-150 zł za konsole która nie oszukujmy się nie jest już tak graficzna jak teraźniejsze.
A Xboxa z full osprzętem i grami (w tym GTA IV) mam okazje kupić za 500 zł i chyba się na to skuszę ;D
Wiem tyle że u mnie na osiedlu mieszka Vice-mistrz świata w Tekena 3 i zarazem Mistrz w Final Fantasy każdy na niego mówi Kazik ;)
Wiem że moja siostra na nią nie było dobrych w Tony Hawk's 2 po prostu robiła takie combo w 2 min że było pograne ;D
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."