Pisanie misij

Witam gdzie znajde jakiś dobry tutek po polsku jak napisać misję?
Najpierw naucz się języka programowania, a dopiero potem szukaj poradników.
Zacznij od tego: dodawanie-postaci-i-tworzenie-skryptow-t637.html
Quatrox a skąd pomysł że ja nie umiem programować? Umiem programować w Visual Basic .Net, w Pascalu oraz do GTA SA w SCM i CLEO. Jestem dobrym skrypterem. Po prostu do Mafi też chcę umieć. Dzieki za pomoc.
Litości... Napisanie skrypt do gry to nie to samo, co wstawienie w VB (który jest KREATOREM!) buttonu, kliknięcie na niego dwa razy i wystukania "End". Zresztą w nim misji nie napiszesz... Pascal - o ile się nie mylę - jest wymagany w gimnazjum, a więc nie masz się czym chwalić. Ale w nim też misji nie napiszesz... A GTA: SA to nie to samo co Mafia, ni w dupę ni w oko z tym przykładem trafiłeś.

Blitzkrieg1410 napisał(a):

Blit ma rację, jeśli nauczysz się dodawania postaci i skryptów w BSW 6 to będzie połowa sukcesu. Dodam coś od siebie - pobierz sobie Mafia Editor i jakiś Blenderopodobny program. Jeśli nauczysz się obsługiwać te trzy programy to małe modyfikacje możesz tworzyć, a jeśli opanujesz cały poradnik od -pistolecika- - to będzie już wspaniale.

Pozdro! I - powodzenia! ;-)
Ściągnij jakiś mod np. Cosa Nostra ( bodajże 3 strona działu ) i podejrzyj skrypty. Dodawaj poszczególne skrypty po kolei i sprawdź za co odpowiada konkretny skrypt.
Obrazek
Ja napisze tak. Fajnie że znasz inne języki ale Mafia ma swój język skryptowy :) Listę komend masz w helpie Corleone Editora (Lub w paczce z kodem źródłowym DCED2). Więc nie powinno ci sprawić kłopotu pisanie misji po zapoznaniu się z komendami.
A jak będziesz miał jakieś problemy to otwórz scene2.bin z FRE i tam masz praktycznie wszystko ;]
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra