Pierwsza misja

Jak dobrze nam wiadomo, 2K Czech serwisom udostępniło wersję beta gry. Składały się na nie 2, 5, 9 oraz 10 misja. W drugiej misji na początku idziemy z walizką przez miasto do domu, co każe nam przypuszczać, że dopiero co zawitaliśmy do Empire Bay. Jeżeli tak wygląda druga misja to co będziemy robić w pierwszej? Macie jakieś teorie?

Obrazek
Obrazek
Może Joe przyjeżdża po nas na dworzec. Wsiadamy do jego auta, zawozimy go do jego domu, a sami wracamy do naszego.
Obrazek
Albo będziemy walczyć na froncie :-) Niee, to niemożliwe i w sumie niepotrzebne.
Stawiam na tezę Bananmaćka, coś w stylu zapoczątkowania gry.
muore il bandito, la mafia vive
No nie wiem... walka na froncie mogłaby być dobrym wprowadzeniem do gry :-) ale równie dobrze mogą to opowiedzieć za pomocą cut-scenki...

A może weźmiemy udział w egzekucji Thomasa Angelo?
Obrazek
Ciekawy temat sam nie umiem odpowiedzieć jak mogłaby wyglądać pierwsza misja może będzie jakiś samouczek.
Keep your friends close, but keep your enemies closer. - The Godfather
A może będzie to forma cut-scenki wprowadzającej do gry? Jak wiemy
Obrazek
Grisha napisał(a):
A może weźmiemy udział w egzekucji Thomasa Angelo?

Raczej nie, bo dopiero po egzekucji wracamy z walizką do Empire Bay? Poza tym, chyba by nam tego nie zrobili. Zabić bohatera poprzedniej części... ja nie miałabym sumienia ;) Na dodatek to by się nie zgadzało z epilogiem w Mafii I.

Mój błąd, zamiast cytuj zrobiłem edytuj. Niestety usunąłem część Twojego posta. Bije się w pierś. Jeżeli chcesz możesz go odtworzyć. Grisha :-(

Nie smuć się, nic nie szkodzi, poradzę sobie. Jak już wcześniej mówiłam, mam 2 GB (albo więcej) w mózgu ;-) Tak przy okazji - po raz pierwszy edytowałeś mojego posta :)

Odtworzenie:

Sollozzo napisał(a):
Ciekawy temat sam nie umiem odpowiedzieć jak mogłaby wyglądać pierwsza misja może będzie jakiś samouczek.

Wiemy, że ciekawy. Co do Twojej teorii - Samouczka nie wcisnęliby do fabuły. Chyba, że masz na myśli to co Maf (którego post o dziwo zniknął), czyli oblukanie miasta i zapoznanie się ze sterowaniem.

Wojtas ma sporo racji. To może np. w pociągu, taka długa cut-scenka np. wprowadzająca. Z drugiej strony to aż dziwne, że dopiero w drugiej misji wraca do domu. Aż dwie misje przeznaczone na początki?

Tak poza tym to fajnie, że zacznie się od zimy :)
Obrazek
Będzie to chyba samouczek jak roztwiera się zamki w drzwiach samochodów.
Obrazek
Gdzieś czytałem że Vito miał do wyboru albo wojsko albo odsiadkę w więzieniu czyli myślę że będzie to taki jakby samouczek wykonując misje np okradania jakiegoś sklepu lub jubilera . Później wojna i powrót do miasta co o tym myślicie ?
MAFIA II ;***
Gigabite GA-P35-DS3L.Kingmax DDR2 4gb Pc800,Core2Duo 4400 2,0Ghz,Zalman CNPS10X Flex+ Revoltec 2x120mm,GeForce Gtx260 GainwardModecom 620W Carbon
Mi się wydaje, że na początku gry Joe odbiera nas z dworca kolejowego, jedziemy samochodem do jego domu (pierwszy samouczek)
, potem jakaś dłuższa cut-scenka gdzie Vito opowiada o wojnie, a dopiero później (już druga misja) zabieramy swoją walizkę i odwiedzamy mamę ;)
"Człowiek, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast człowiek który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać."
Obrazek
Obrazek
Może pierwsza misja to będzie dłuższy filmik tak jak druga misja w Kronikach Riddicka Ucieczka z Butcher Bay
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
No ja myślę, że walka na froncie mogłaby zrobić coś takiego co było w Splinter Cell: Conviction, czyli tylko niepotrzebnie psuć klimat.
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)