Pewien pomysł...

Witajcie, siedziałem sobie na sraczu- i jak to w sraczu bywa, energia kosmiczna skumulowała się wewnątrz muszli klozetowej, odbiła się i trafiła do mojego mózgu. Wtedy zrodził się dość pracochłonny, ale chyba nie najgorszy pomysł na gigantycznego moda.

Fabuła, miasto, postacie z Mafii I + grafika i fizyka z Mafii II = MATKO BOSKA OD JAMNIKÓW, GRA WSZECH CZASÓW!

Nie jestem modderem, ale epicko by było zebrać po innych forach zdolnych ludzi i sklecić coś takiego:

-na początku przekopiować 'bryłę' Lost Heaven, obciągnąć teksturami z Empire Bay (oczywiście te, które pasują), dać w większej rozdzielczości niż w Mafii I. Trawka, kwiatuszki, ładne skały, woda (bez durnej niewidzialnej bariery), szyby itp.
-pojazdy- gdzieś widziałem HD cars mod, czy coś w tym rodzaju- ładnie odpacykowane wozy z jedynki przekonwertować do dwójki. Problem może być z tramwajami i kolejką, która nie działa w Mafii II. Chyba, że jakiś dodatek coś odblokuje.
-postacie- dość duży problem byłby, podrasować animacje i tekstury z jedynki, czy modyfikować z dwójki.
-dźwięki- dialogi mamy, resztę z dwójki dokleić
-skrypty animacje scenariusze omg omg. Do tego by trzeba kogoś inteligentnego znaleźć, kto by umiał przekopiować je z jedynki lub od nowa zrobić, oj.

Wiem, że będzie to cholernie trudne, jak się będzie chciało od razu wszystko zrobić. Ale jakby podzielić pracę, że Czesław weźmie dopasowanie dźwięków, Dionizy zrobi ładnie twarz Paulie'go, Stefan zaparzy kawę itd itd, może po pewnym czasie nabierać to jakiegoś kształtu. Ja sam mógłbym się zająć poprawianiem grafik, czy coś w tym rodzaju. Co Wy na to?
Nawet fajny pomysł :-) .
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Tak fantazjować to każdy potrafi. Nikt takiego czegoś nie zrobi bo to już by było budowanie prawie nowej gry.
"...-Right Steve?
-Sure Derek."
:D
Tak fantazjować to każdy potrafi. Nikt takiego czegoś nie zrobi bo to już by było budowanie prawie nowej gry.

Jęczenie i narzekanie niestety jest domeną Polaków, "bo mao płaco, bo sie nie opylo, bo mi sie nie kce". Na forach zagranicznych różnych gier ludzie tworzyli czasami gigantyczne mody, przenoszono całe mapy z pełną funkcjonalnością. Nie mówię: "TomVengeance, rusz dupę do roboty i zrób w godzinę mi całego moda. Jak się nie wyrobisz to naślę na ciebie stado głodnych murzynów".
Jakbym wrzucił ten pomysł np. na Mafiascene, to od razu by się znalazło 10 par rąk do pracy.
jimmen17 napisał(a):
[Jakbym wrzucił ten pomysł np. na Mafiascene, to od razu by się znalazło 10 par rąk do pracy.

Co za problem p.s moge troche pomóc
pomysł bardzo dobry tylko co dalej?? jak dobrze wiemy taki mod może powstać gdyby tylko kilku dobrych ludzi się sprężyło i zrobiliby to za free dla matki polki i polskiego ludu.l zobaczymy jak to będzie!!
jimmen17 mogę się z tobą założyć że nic nie zrobicie. To nie jest takie jak się wydaje zaimportuje podmienie tekstury wrzuce miasto. Brzmi prosto ale wiesz ile o roboty? Wiesz że szybciej wymodelujesz własne miasto niż zaimportujesz i oteksturujesz? Jeszcze takie pytanie do ciebie próbowałeś chociaż zaimportować lost heven? Już nawet nie będę mówił jakie problemy będą podczas wrzucania do mafi II. Ale dobra to tak samo jak byś chciał miasto z GTA Sa przerzucić do GTA IV. Chodź nawet w przypadku gta pewnie było by łatwiej bo mafia i mafia II to już zupełnie inny silnik inny schemat plików. Proste

Życzę powodzenia
Szczerze to myślałem od tym przed premierą mafii 2 ;]
Ale strasznie dużo roboty... Przynajmniej na parę miesięcy.
To nie jest GTA gdzie wszystko znajduje się w 1 pliku i koniec ;]
Mafia jest bardziej skomplikowana.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Ma ktos linka do sds explorera bo nigdzie nie moge go znaleźć
Google! ;-)
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Pomysł gdzie się narodził tam zostanie chyba... ;-)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I