OT - wydzielone

Co do kevina to ja cały czas miałem na myśli misje ;]

Dantes napisał(a):
Cukier napisał(a):
Mozliwe ale w mafi 1 też zwykli ludzie naprawiali samochody

Jakoś mi się nie kojarzy, żeby robili takie rzeczy zwykli ludzie na ulicy. Ralpha i Lucasa nie liczę rzecz jasna.

Cukier napisał(a):
myli okna

Czym, kiedy, jak, gdzie i o której?

Cukier napisał(a):
rozmawiali między sobą

Nie przypominam sobie, żeby ludzie w Mafii zatrzymywali się sobie na ulicach i gawędzili, zwykli przechodnie oczywiście, którzy nie brali udziału w misji bo o takich postaciach tutaj rozmawiamy. Cały czas po prostu chodzili, spacerowali bo Lost Heaven.

Cukier napisał(a):
robili jeszcze więcej rzeczy

Dobry żart nie jest zły.

Chyba graliśmy w dwie różne gry Cukier... I odnoszę się do kampanii rzecz jasna cały czas, żadnych Free Ride, żadnych scenek, wstawek filmowych - mówimy tylko o mieszkańcach miasta, którzy w żaden sposób nam nie pomagali itp.

(Poza tym nie wspominałem wcześniej że chodzi mi o freeride. Cały czas jesteśmy w temacie misji)
Mówiłem tutaj o misjach typu uciekinier, robota na boku i kampania wyborcza.
To tylko jedne z tych w których się coś działo. W innych misjach były wypadki, próby samobójcze i ogrzewający się przy ognisku ludzie itp :P

Czytaj ze zrozumieniem ;P

Poza tym Sandbox czy nie sandbox. Może być tak ja mówię.
Dam ci przykład. GTA 3 jest sandboxem. W jednej misji jeździ ci lodziarka po mieście a w innej już nie. Prosty przykład. To samo tyczy się Mafii 2. W jednej misji ktoś w danym miejscu naprawia samochód w następnej już tak nie będzie. I prawdę mówiąc ta "Naprawa samochodu" będzie miała miejsce w jednej misji.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Trudno, żeby co 10 metrów, ktoś naprawiał samochód... Lub żeby ktoś w lato odśnieżał sobie chodnik. To po pierwsze. A po drugie, pożyczysz mi grę Mafia II? Widzę, że już całą przeszedłeś, więc podziel się z nami wszystkimi, wszyscy z chęcią sobie zagramy. Ja wypowiadałem się o tych "smaczkach" i tętniącym życiu, które mogliśmy zaobserwować podczas tych niecałych 3 gameplayów, cała gra na pewno ma ich dużo dużo więcej. To miasto "żyję". Po raz kolejny zaznaczam iż chodzi mi tutaj o miasto, mieszkańców, którzy zachowują się tak a nie inaczej i nie mają związku z misją, bądź nawet gdybyśmy nie byli w trakcie misji oni zachowywaliby się tak samo. To chyba Ty tutaj czegoś nie rozumiesz.

Cukier napisał(a):
I prawdę mówiąc ta "Naprawa samochodu" będzie miała miejsce w jednej misji.

Ponawiam prośbę, pożycz nam wszystkim Mafię II. Odbiór osobisty mi pasuję. Albo będzie jeszcze lepiej jak mi powiesz gdzie ją kupiłeś i za ile. Wtedy również od razu ją zamówię.
Obrazek
Dantes, to ty się zachowujesz jak byś ją znał .. skąd wiesz czy to nie tylko jedna misja w której to umieścili bo miała trafić przed premierą do graczy. Takie smaczki będą tylko w misjach pewnie i nawet się im bliżej nie przyjrzymy.
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Wybacz mi o panie moje zachowanie :P
Dantes ty już zaczynasz się wymądrzać :P Nie za dobrze ci na tym forum ?
Ale znam się na rzeczy, nie wiem jak ty.

Poza tym nie ma lepszych i gorszych użytkowników.
Jeśli uznajesz takie coś to powiem ci że ze mną nie wygrasz ;P
Niestety na tę chwilę możemy tylko spekulować co i jak wszystko będzie działać. Wszyscy jesteśmy po tej stronie barykady - chcemy świetnej gry. Możemy mieć inne poglądy na temat mechaniki M2, ale to nie powód, żeby wszczynać kłótnie na forum. Tyczy się to wszystkich wyżej.
Cukier napisał(a):
Dantes ty już zaczynasz się wymądrzać :P Nie za dobrze ci na tym forum ?

Wypraszam sobie. Co to niby miało znaczyć?! Zważaj sobie. Jeśli Twoim zdaniem Mafia I jest lepsza od Mafii II pod względem "żyjącego" miasta, to w porządku. Myśl sobie co chcesz. Kończąc temat z mojej strony powiem tylko tyle, że moim zdaniem absolutnie nie masz racji.

Cukier napisał(a):
Poza tym nie ma lepszych i gorszych użytkowników.
Jeśli uznajesz takie coś to powiem ci że ze mną nie wygrasz ;P

Powiem szczerze, że nie mam zielonego pojęcia skąd to wziąłeś... :shock: Naprawdę szacun ode mnie. Tak czytać "między wierszami" to już nawet najlepszy polonista nie potrafi. Jestem wręcz oszołomiony, napisz jak możesz skąd wytrzasnąłeś sobie taką myśl...? A no tak zapomniałem - przecież Ty nie odpowiadasz na zadawane pytania ponieważ nie posiadasz odpowiedzi, co zresztą potwierdzi Twój następny post.

Jogus_deFiat napisał(a):
Dantes, to ty się zachowujesz jak byś ją znał ..

Ja ciagle trzymam się 3 gameplayów, które otrzymaliśmy, ciągle to podkreślam, a nie tak jak Cukier całej gry, której jeszcze nie ma.
Obrazek
Panowie,spokojnie...Mafii dwójeczki jeszcze nie ma,a jak się tak będziecie ciągle kłócić to w domu znajdziecie pikającą paczuszkę :mrgreen:
A na serio-Mafii 2 jeszcze nie ma,taka konwersacja jest nie na miejscu,a taka kłótnia nie przystoi dojrzałym osobą.Pan A ma swoje zdanie,pan B swoje i sprawa rozwiązana,a całość potęguje fakt że A)Nie możemy wnioskować po 3 gameplayach i B)Mafii 2 nie ma jeszcze więc po co się kłócić? Ja skłaniam się do wersji,że takie rzeczy jak gazeciarze,pucybuty czy gośc naprawiający samochód będą ciągle,nie tylko podczas pewnej misji,mimo że to sandbox.Panowie,uspokójcie się...Ew.Weźcie nerwosolki/melisę (ta druga pomaga)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ave Metal!
Jestem Ateistą!
Zostaw Gadu-Gadu, przejdź na Obrazek AQQ
WoW 3 gameplaye... Przypomnę ci ze te 3 gameplaye to 1 misja.
Dobra nie dyskutuje już bo jeszcze się zniżę do twojego poziomu :P
Cukier napisał(a):
Przypomnę ci ze te 3 gameplaye to 1 misja.

Twój tok myślenia mnie fascynuję. Serio. 3 gameplaye = 1 misja... :) Nie wiem co tam masz teraz w gimnazjum z matmy, ale proszę naucz mnie tego!:) I tak jak się spodziewałem, nie otrzymam żadnych odpowiedzi tak więc również kończę temat. Ale jakbyś miał chociaż jakieś resztki kultury to mógłbyś mnie przynajmniej nie obrażać, bo ja złego słowa o Tobie nie powiedziałem. Za to obiecuję Ci, że na pewno nigdy nie odpiszę już na żadnego Twojego posta, masz moje słowo. Szkoda mojego czasu na takich... ekmh ekhm, teraz to ja nie zniżę się do Twojego poziomu... Poproś rodziców, żeby nauczyli Cię kultury, a potem wypowiadaj się publicznie. Żegnam.
Obrazek
Dobra zakończę już to tylko ci parę rzeczy wytłumaczę.

Nie wiem co tam masz teraz w gimnazjum z matmy, ale proszę naucz mnie tego!:)

Jak byś był inteligentny to zobaczył byś ze w profilu mam wpisane 19 lat. Teraz sobię ładnie przelicz latka i zobaczysz że jestem już dawno po gimnazjum. Z tego co widać z matematyki w cale nie jesteś dobry.

Za to obiecuję Ci, że na pewno nigdy nie odpiszę już na żadnego Twojego posta,

Huraaa xD

Poproś rodziców, żeby nauczyli Cię kultury, a potem wypowiadaj się publicznie. Żegnam.

A ty poproś rodziców żeby nauczyli cię liczyć no i oczywiście żebyś się od nich dowiedział co to jest "swoje zdanie".
Jak widzimy w tym temacie cały czas trzymasz się swojej tezy.
Co do tego że traktujesz użytkowników według "rangi" to ci podpowiem że Administratorom, redaktorom itp. liżesz d*pę a zwykłych użytkowników traktujesz jak kogoś gorszego od ciebie. I zauważ że jako pierwszy na tym forum podupadłeś mi i nie tylko. Nawet Don albo ModernM przerasta cie inteligencją :) Bai Bai.
Cukier napisał(a):
Co do tego że traktujesz użytkowników według "rangi" to ci podpowiem że Administratorom, redaktorom itp. liżesz d*pę a zwykłych użytkowników traktujesz jak kogoś gorszego od ciebie.

Proszę Administratorów, aby zrobili coś z takim zachowaniem, z całym szacunkiem, ale to już jest niedopuszczalne. Zresztą niech się wypowie, ktoś z "rangą" i kilku użytkowników "bez rangi" o tym "zarzucie". Po to jest regulamin, żeby go przestrzegać, użytkownik Cukier przekroczył już granicę dobrego smaku. Liczę, że zostanie on zbanowany za swoje zachowanie. On wyraził swoje zdanie, ja wyraziłem swoje, ale ja nikogo przy tym nie obrażałem. Ja szanuję jego zdanie, tylko po prostu się z nim nie zgadzam, a to dwie różne sprawy. Czuję się co najmniej zniesmaczony, że ktoś taki jak on przebywa na takim świetnym forum. Mam nadzieję, że nie przejdziecie obojętnie obok tego tylko dlatego, że ten ktoś jest tutaj "dłużej stażem". Wszystkich należy traktować równo.
Obrazek
Dantes on ma racje. Mówi że już koniec i każdy ma swoje zdanie, broni się jak go nazywasz "gimnazjalistą" i że "nie umie matmy" więc to TY łamiesz regulamin. Nie wolno się kłócić czy prowokować. Poza tym sam zauważyłem że są dla ciebie Admini i Redaktorzy i II kat. Nie ty decydujesz kogo zbanować, ja też nie więc nie napisze tu że za złamanie regulaminu i takie tam, bo to nie nasza sprawa. Wyluzuj człowieku. On tu jest tak długo że ci nie przystoi mówić takie rzeczy.

Mówiłeś, że nie będziesz mu odpisywał, nie masz honoru?
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Zrobie offtop ...
Ludzie jak dzieci się zachowujecie..
Co do Cukra mam miłe z nim wspomnienia..
Po tym jak Dantes "sapał" do mnie że piszę o swojej szkole w shoutboxie nie mam do niego miłych wspomnień.
Od początku tego tematu trzymam stronę Cukra i tak pozostanie.
Co do tapetki :
Mam nadzieję że będzie tak jak mówicie że miasto będzie żyło ...
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
Chyba jesteś najlepszym przykładem na traktowanie użytkowników przez Dantesa.. Nie masz ani Zielonego, ani Czerwonego nicku więc.. masz pisać w shoutboxie tylko o mafii bo to forum mafijne, a on będzie pisał o pierdołach jak każdy z "władzą" :P

Nie dla psa kiełbasa..

Adam Miałczyński, Adaś.
Z mojej strony koniec tematu.

Jogus_deFiat napisał(a):
Mówiłeś, że nie będziesz mu odpisywał, nie masz honoru?

Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja jemu nie odpisałem... Odnosiłem się w swoim poście do Administratorów, a nie do niego. Z mojej strony to by byłoby na tyle jeśli chodzi o pisanie tutaj w ogóle na forum. Człowiek jest kulturalny, stara się pisać porządne tematy (interesujące), ciekawe posty (oczywiście zanim wdałem się w niepotrzebną dyskusję z Cukrem), przestrzegać regulaminu, udzielać się często na forum, i w ogóle, a zostaję potraktowany w taki sposób... Zwrócisz komuś uwagę grzecznie na coś to już uważa, że się do niego "sapało" jak to Hanys określił. Ja tylko poprosiłem wtedy. Co traktowania kogoś w ramach II kategorii to jestem zbulwersowany. Rika, Gangster, Mnich, Bananmaciek i paru innych również myślę, że to nie miało miejsca, a są oni "Zwykłymi" użytkownikami. Nigdy nikogo nie traktuję z góry, jest mi bardzo, ale to bardzo przykro, że tak ktoś o mnie myśli i z góry szufladkuję :-( Nawet jeśli to tylko pisanie na forum.
Miło było z Wami popisać mimo wszystko przez ten miesiąc, dziękuję wszystkim za rozmowy i okazany mi (przynajmniej przez niektórych) szacunek jak do zwykłej osoby, ale teraz mówię wszystkim, że już nie będę się tutaj udzielał W OGÓLE. Trochę przykro, że nie doceniliście co niektórzy tego, że się starałem, aby nie być tylko "kolejnym zarejestrowanym" nieudzielającym się w ogóle użytkownikiem. Teraz właśnie kimś takim będę. Trzymajcie się, nie będę psuł Waszych relacji w WASZEJ społeczności. Pozdrawiam WSZYSTKICH.

P.S. Dla Grishy szczególne pozdrowienia, jako dla ZWYKŁEGO UŻYTKOWNIKA, fajnie się z Tobą gadało.
Obrazek