Odczucia

Jakie są Waszę odczucia przed premierą. Podoba Wam się pomysł na umieszczenie akcji na Sycylii w 1900? Co myślicie o koniach, nożach, braku dużego miasta i Tommy Guna?
Generalnie czekam i chętnie zagram, ale też nie oczekuję nie wiadomo czego. Spodziewam się, że będzie jak z Mafią 3 oraz Edycją Ostateczną, fajnie przejść raz, ale potem już nie ma co robić w tej grze.
"Trzeba umieć zachować pewnego rodzaju równowagę, tak równowaga to dobre słowo."
No taki średniak się szykuje. Ja ostatnio mam mało czasu na granie, to pewnie zagram z opóźnieniem. Plus, że będą bardzo stare samochody, starsze nawet niż w pierwszej części serii. Minus, że nie będzie oprócz głównej linii fabularnej aktywności pobocznych. W pierwszej części przez większość gry mieliśmy aktywność poboczną w postaci misji Lucasa Bertone, co niestety zostało wykasowane w wersji Definitive Edition.
Wygląda bardzo dobrze. Fajnie ze eksperymentują z klimatem oraz rozgrywka, oczkuję od mafii tego co zawsze, czyli fajnych postaci i historii. Nie było jeszcze gier które by właśnie celowały ten klimat Sycylii, wiec jestem bardzo na tak
Mam raczej negatywne odczucia i nie spodziewam się niczego porywającego, aczkolwiek widzę lekką zmianę względem choćby promocji III odsłony. Po premierze III praktycznie wszystko już znałem, bo chyba pokazali całą fabularną historię w trailerach - tu odnoszę wrażenie, ze całe trailery i zapowiedzi skonstruowane są tylko wobec tego 3 godzinnego gameplayu z IGN. (gorzej jak to cała fabuła XD).

Na plus: nowe mechaniki skradania się, walka na pięści czy na noże wygląda bardzo dobrze, mechanika posiadania tylko dwóch broni przy sobie
na minus: kompletnie opustoszałe wioski, system WIDZĘ WROGÓW PRZEZ ŚCIANY, kompletnie nierealistyczny model jazdy i odwzorowania mechaniki ówczesnych aut (tęsknię za Boltami Ace)
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Faktycznie o fabule wiemy prawie nic i tutaj chce się pozytywnie zaskoczyć, maja też się pojawić postacie z poprzednich gier wiec trochę fanservisu będzie. Ja raczej będę się dobrze bawił o ile dialogi w grze nie będą jakieś infantylne a historia o niczym