Obsługa MafiaCon

chyba to ten dział ale mniejsza z tym potrzebuję readme do mafiacon po polsku bo ten który ja mam to po angielsku i nie umiem zbyt bardzo angielskiego więc moglibyście mi dać polskie readme do mafiacon :?:
Niestety nie trafiłeś z działem. Przenoszę. Temat niejako związany z modyfikacjami.

Nie ma polskiego ReadMe do tego, więc uważaj na angielskim w szkole ;-)
a jeśli ty umisz to SAM NAPISZ POLSKI :-D
Nie mam ochoty. A nawet jeśli będę miał to tego nie zrobię. Uprzedzając pytanie - bo mi się tak podoba.

Ucz się angielskiego.
MafiaCon jest bardzo prosty w obsłudze, mogę pomóc Ci go rozgryźć. Napisz co dokładnie Cie interesuje?
Obrazek
Obrazek
nieśmietelność
Na to jest komenda którą wpisujesz tak jak kod, czyli po wciśnięciu tyldy. A oto ta komenda:
setproperty -1 health -1
Obrazek
Obrazek
Lub unlimitedhealth -1
Poza tym możesz latać przyciskami Home itp.
Poza tym wszystko masz pod tylda. cmdlist i po kłopocie :P
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Tylko, że jak już się wpisze "cmdlist" to owszem jest lista wszystkich komend, ale bez tych wartości liczbowych.
Obrazek
Obrazek
Po wpisaniu komendy trzeba wcisnąć ENTER - wtedy pojawi się składnia. TAB bodajże służy do podpowiedzi.
Mafioso napisał(a):
Po wpisaniu komendy trzeba wcisnąć ENTER - wtedy pojawi się składnia. TAB bodajże służy do podpowiedzi.

Problem w tym, że po wpisaniu komendy bez tych wartości i po wciśnięciu enteru, pokazuje się wzór, że należy podać <id> <value> A skąd wiedzieć ile te wartości wynoszą, gdy nie są one podane na tej liście? A TAB wyjaśnia tylko działanie poszczególnej komendy i tyle.
Obrazek
Obrazek
<id> to zawsze numer postaci lub jakiegoś modelu, dla aktywnej postaci, czyli dla nas wystarczy wpisać -1. <value> to wartość ;-)
No dobrze, wiec od czego zależy ta wartość <value> ?
Obrazek
Obrazek
Od komendy jaką wpisujesz. Akurat przy unlimitedhealth <value> to bodajże numer aktora. W większości przypadków dzięki pomocy konsoli na temat danej komendy można się domyśleć wszystkich wartości.
Ok, dzięki za pomoc, trochę się tym pobawię. A mam jeszcze jeden mały problem dotyczący komendy "createcar" czyli dodającej samochód. Niby wzór na tę komendę wygląda tak: "createcar <model>" to jednak gdy tak pisze, np. "createcar bolt v8 roadster" to wyskakuje "unable to spawn bolt" i nie wiem gdzie robię błąd? Chodzi o nazwę modelu *.4ds? Czy o nazwę jaką samochód ma w grze? Czy może jeszcze co innego?
Obrazek
Obrazek