Mam Ci do zaoferowania telefon idealny.
SONY ERICSSON HAZELJest to telefon jak dla mnie idealny, przypuszczam, że dla Ciebie również się spodoba. Wspomniałeś o tym, że pragniesz telefonu, z którego korzystanie jest wygodne i intuicyjne. Hazel ma bardzo intuicyjne menu, zresztą sam powinieneś o tym wiedzieć, bo miałeś Sony Ericssona, który ma bardzo podobne menu do Hazela.
Aparat jest świetny - 5 Megapikseli to jak na telefon komórkowy bardzo dobrze. Lampa błyskowa jest. Kręcone filmiki są bardzo dobrą jakość, zwłaszcza dźwięk jest boski.
I teraz najważniejsze: telefon posiada
Wi-Fi. Co prawda wbudowana przeglądarka nie poraża szybkością przeglądania, jednak nic nie stoi na przeszkodzie by zainstalować Operę Mini, co ja właśnie uczyniłem. Z Operą Mini internet śmiga jak ta lala.
Oczywiście odtwarzacz MP3 jest, jak przystało na nowoczesny telefon. Do tego odtwarzacz posiada funkcję MegaBass, która przy odtwarzaniu muzyki na dobrych jakościowo słuchawkach daje niesamowity efekt
Wiadomo, do tego bluetooth, nawigacja GPS, i parę mniej, lub bardziej potrzebnych aplikacji. Jedna z nich to WalkMate Eco, która mierzy ile kroków przeszedłeś pieszo przeliczając tym samym ile dwutlenku węgla zaoszczędziłeś. Hazel to telefon z serii Greenheart, toteż jest wykonany z myślą proekologiczną, więc i takiej aplikacji nie zabrakło.
Posiada on też dwie funkcje przydatne osobom, które dużo rozmawiają. Są to funkcje Clear Voice i filtr hałasu, które znacznie poprawiają jakość naszego głosu w słuchawce naszego rozmówcy. Clear Voice poprawia jakość, a filtr hałasu wyłapuje wszystkie szumy oraz hałasy otoczenia. Przydatne funkcje.
Według mnie, ten telefon to telefon idealny. Ma wszystko co potrzebne nowoczesnemu telefonowi, który nie będzie jednocześnie przeładowany niepotrzebnymi ficzerami. Doskonały aparat + Wi-Fi + prostota obsługi + szybkość działania. Telefon w żadnym wypadku się nie zawiesza. Nie ma żadnych zwieszek. Gorąco ci go polecam, tym bardziej, że powinieneś wiedzieć, że Sony Ericssony to telefony genialne
Ceny nowego Hazela wahają się od 400-500 zł.
Hazel zbiera w sieci dobre opinie. Jest opiniowany jako telefon solidny, łączący w sobie cechy telefonu nowoczesnego a zarazem porządnego. Poczytaj trochę, niewiele znajdziesz opinii czysto negatywnych.
PS. Hazel to slider, jednak jeśli nie podchodzi ci z jakiegoś powodu ten typ telefonu, to zwróć uwagę na Sony Ericsson Elm. Jest to identyczny telefon jeśli chodzi o specyfikację, bo są to telefony bliźniacze, wykonane w serii Greenheart. Posiadają takie same funkcje, różnią się jedynie wyglądem, Elm to klasycznie wyglądający telefon, Hazel to slider, jednak ten slider jest używany przeze mnie od 2 miesięcy i nie mam żadnych zastrzeżeń. Bateria trzyma 2-3 dni jednak ja dużo korzystam z internetu, dużo słucham muzyki i rozmawiam, więc to pewnie dlatego. Przy zwykłym użytkowaniu bateria trzyma 4-5 dni.
Wybór należy do Ciebie