New Road Textures Mod by DonMateo07PL

Mam zrobić tekstury lepszej jakości najczęściej spotykanych budynków?
100% (19)
0% (0)
Liczba głosów: 19
Witam, ostatnio zacząłem się bawić w przerabianie oraz poprawianie tekstur w Mafii.
Pomyślałem by zrobić własnego "Road Moda" Zrobiłem własne tekstury wszystkich dróg,
chodników oraz trawy :mrgreen: Tekstury są w rozdzielczości 512x512, niektóre trochę
wyższe. Jak narazie to tylko wersja beta, tego modu, czekam na wasze opinie, co
poprawić oraz co dodać ;-)

Screeny:

Link: http://www.speedyshare.com/3Kt4Q/New-Ro ... es-Mod.rar
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Możesz dodać tekstury z wcześniejszych wersji Mafii.
Nie do końca rozumiem, o co ci chodzi. Chcesz, żebym zamiast tych tekstur dał te z Mafii beta i alpha? Po pierwsze, nie znam się na grzebaniu w plikach mafii, dokładniej szukaniu tych tekstur starych. Po drugie, "Mafia Classic Mod Deluxe" zmienia naszą Mafie, na podobną do bety. Po trzecie, mi zależy na zrobieniu tych tekstur samemu, w całkiem dobrej rozdzielczości :mrgreen:
Obrazek
DonMateo07PL napisał(a):
Pomyślałem by zrobić własnego "Road Moda" Zrobiłem własne tekstury wszystkich dróg,

Skup się na czymś innym , po co robić coś co już jest?
Podoba mi się pomysł nowych tekstur budynków... :)) a drogę każdy ma już wgraną tą co jest dostępna od dawna..

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Teoretycznie jak kto woli, jeden woli zwykłego RoadModa, a drugi woli poszukać czegoś w większej rozdzielczości :-F Widzę, że jest 6 głosów za tym, żebym zrobił tekstury budynków, to biorę się do roboty :mrgreen:
Obrazek
Ale musisz pamiętać o tym że jeśli dasz plik BMP co waży 2 MB to nie znaczy że będzie lepszy niż taki co waży 1MB....
Gra wyświetla grafikę do pewnego stopnia jeśli chodzi o jakość....
Kolejna sprawa pamiętaj żeby za bardzo nie spadły FPS bo wyświetlanie 50 tekstur które ważą po 2MB wpłynie na płynność gry. Nie wyciśniesz z Mafii I piękności rodem z Mafii II bo System Ci na to nie pozwoli.
Ta gra jest robiona na silniku z przed 10 lat.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Spokojnie, nie chcę robić tekstur rodem z Mafii 2 ważących 10 mb :-P Zależy mi głównie na poprawieniu, żeby nie było rozmazane, normalne tekstury budynków są w rozdzielczości 128x128 i ważą poniżej 50kb.. Ja trochę powiększam standardową teksturę, i korzystając z szablonu wklejam w odpowiednie miejsca zdjęcia po odpowiedniej obróbce, taka mała fotorealistyka :mrgreen: Nie umiem zbytnio tłumaczyć, już kiedyś robiłem coś takiego, jak zrobię kilka tekstur to dam screeny ;-)
Obrazek
Ja bym się nie bał o robotę DonMateo. Byliście na tej jego stronie o Minecrafcie? Te budynki, no cudo po prostu.
@DonMateo07PL Szacun dla Ciebie. Naprawdę chłopie znasz się na tej robocie! Zaraz jak zamieścisz tego moda to nawet bez
zobaczenia screenów go ściągnę. robertRobin88 jest owszem niekwestionowanym guru w tych sprawach :mrgreen: ,ale ty też wymiatasz.

"TESZ"? C'mon, nie załamujcie... - niv

Sorry niv, to z emocji... Nie zauważyłem
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Ja bym z miłą chęcią znów zagrał w Mafię gdyby był taki "Remake" budynków , ulic w lepszej jakości. Sam kiedyś wpadłem na taki pomysł , ale nie miałem wystarczających chęci i ambicji. Więc pokładam w TOBIE DonMateo dużą nadzieję.
Obrazek
Cóż, jeden Road Mod już istnieje, stworzył go Maf, admin MafiaTown :-P

Chętnie zobaczę budynki w odświeżonej wersji.
muore il bandito, la mafia vive