Nawiązania do poprzednich gier- Spoilery

Witam, jak wiadomo nowa Mafia jest pełna różnego rodzaju odniesień , postaci do poprzednich gier mniej lub bardziej oczywistych, które można łątwo przegapić, grę już ukończyłem i to co znalazłem do tej pory

- Postacie, oczywiście Leo Galante, Frank Vinci oraz Giussepe ale także Luca Trapini, to ojciec Sama z m1, i możemy nawet spotkać małego sama w posiadłości. Rozmawiałem również z facetem o imieniu Angelo.
- Notatki takie jak nakaz aresztowania Sailleri, wspominane miasto z m3 w notatce
- Panorama Empire Bay zakończeniu.
- San Castele, miasto z 1 rozdziału m2
-Ksiądz Celemente, być może jakieś powiązania z Don Clemente

Jeśli ktoś znalazł cos więcej niech pisze :)
Więcej nawiązań ponad to nie znalazłem, Franka Vinciego dopiero rozpoznałem pod koniec gry. Co do panoramy Empire Bay to zgoda nawiązanie do Mafii II, ale nie tylko moim zdaniem. Tylko przekazanie informacji gdzie może się dziać kolejna gra. To może być nie koniec tej historii i nie mówię tu o Enzo ale o Isabelli. Myślę że kolejna część to może być prequel Mafii II i już pojawiały się takie głosy oraz to że oni już pracują nad kolejną częścią. Co by nie mówić plotka sprzed 3 lat że kolejna Mafia będzie się działa na Sycylii na przełomie XIX i XX wieku była prawdziwa i pomylili się tylko tym że mówiło się że to będzie historia młodego Salieriego. No ale to tylko moje zdanie i teoria, ale czy prawdziwa czy nie to zobaczymy ;-)
„Rozumiecie, ważne jest, aby umieć zachować równowagę. Równowaga – to dobre słowo. Bo facet, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast facet który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać.”

Thomas Angelo
Było pełno nawiązań do Empire Bay, znalazło się też coś o New Bordeaux ale o Lost Heaven nie znalazłem nic. Zastanawiające..
Jest jedna notatka chyba bandytów gdzie pojawia sie Lost Haven. Myślałem ze ten Angelo może mieć jakiś związek z Tomem ale, to po prostu imię nie nazwisko