Drobny złodziejaszek
112
Ten wątek miałem zamiar założyć już dawno temu, ale dopiero do tego usiadłem... Do rzeczy! W Mafii II jest baaaardzo wiele nawiązań do klasyki kina gangsterskiego. Chciałbym wymienić kilka nawiązań:
1. Nasza trójka bohaterów (Vito, Joe, Henry) są idealnym odwzorowaniem bohaterów z filmu Goodfellas
2. Imię Vito nosił ojciec Michaela Corleone (Ojciec Chrzestny)
3. Misja Spoczywaj w pokoju... odnosi się (wg. mnie) do sceny w Goodfellas z zakopywaniem trupa
4. Nazwa sklepów z bronią w EB to McKlusky&Son - Nazwisko McKlusky nosił kapitan policji w Ojcu Chrzestnym
5. Tekst sąsiedniego więźnia w misji Dobrze spędzony czas brzmi: I can smell a new fish. And you smell good. - jest to tekst z filmu Skazani na Shawshank
6. Vito jest bohaterem wojennym - zupełnie jak Michael Corleone!
Na razie to tyle! Liczę na Wasze odkrycia
1. Nasza trójka bohaterów (Vito, Joe, Henry) są idealnym odwzorowaniem bohaterów z filmu Goodfellas
2. Imię Vito nosił ojciec Michaela Corleone (Ojciec Chrzestny)
3. Misja Spoczywaj w pokoju... odnosi się (wg. mnie) do sceny w Goodfellas z zakopywaniem trupa
4. Nazwa sklepów z bronią w EB to McKlusky&Son - Nazwisko McKlusky nosił kapitan policji w Ojcu Chrzestnym
5. Tekst sąsiedniego więźnia w misji Dobrze spędzony czas brzmi: I can smell a new fish. And you smell good. - jest to tekst z filmu Skazani na Shawshank
6. Vito jest bohaterem wojennym - zupełnie jak Michael Corleone!
Na razie to tyle! Liczę na Wasze odkrycia
[img]http://i49.tinypic.com/2m3oaz5.png[/img]