Modyfikowanie Zapisanej Swobodnej Jazdy

Zdrastwujtie Tawarisze! :-P

Tworzę temat bo nurtuje mnie jedno pytanie. :-/

Czy można (np. używając MafiaEditora) edytować mapkę Swobodnej Jazdy? - w sensie, że modyfikuje się mapkę ze swoimi zdobyczami.

Ja, na przykład, mam mnóstwo broni i aut porozrzucanych po mieście i chciałbym porozrzucać je trochę dalej, skopiować auta (przenieść swoje zablokowane u Salieriego auta, przenieść złomy w jedno miejsce...) itp.

Chcąc edytować mapkę, wyświetla mi się standardowa mapka Swobodnej Jazdy, bez jakichkolwiek osobistych elementów z zapisanej gry.
Obrazek
Widocznie gra zapisuje się w "pełni", tzn. razem z całą mapą, zniszczeniami, itp. Tak więc na to nic nie poradzisz - zostało tylko granie od nowa w Swobodną Jazdę.
Mafi, chyba źle mnie zrozumiałeś ;-)

Właśnie mi NIE zależy na rozpoczęciu nowej swobodnej jazdy. Ja właśnie chcę, żeby zostały te zniszczenia, auta, bronie, itd...

Tylko chciałbym edytować swobodną jazdę ze swoimi zniszczeniami, autami i bronią, a nie oryginalną (tzn. pustą, standardową)

Cały pic jest w tym, że mam mnóstwo nagromadzonych rzeczy we swojej SJ i chciałbym nimi zarządzać w edytorze.
Obrazek
XtravaganZa napisał(a):
Mafi, chyba źle mnie zrozumiałeś ;-)

Dobrze Cię zrozumiałem i odpowiedziałem ;-)
Mafioso napisał(a):
Tak więc na to nic nie poradzisz
Ooooo... :-/
Miałem nadzieję, że jakoś da się to zrobić...
- Na pewno można, tylko jeszcze o tym nie wiesz :-P

Jakiś sposób musi być. Zawsze można kombinować...

Wiem, nie akceptuję tragicznej prawdy ;-)
Obrazek
Owszem można. Wyhexować savegame ^^
Żarty żartami ale nic niestety nie zrobisz :) wszystkie informacje na temat zniszczonych samochodów, broni, ilości amunicji itp. Znajduje się w save :P
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Czyli lipa :?:
Plik savu swobodnej jazdy to mafia000.584. Gdybym miał adekwatny program oraz wiedzę, mógłbym znaleźć jakiś sposób... Skoro Mafia czyta dane z save'a, to coś musi je "pisać", nie? Przecież mógłbym to być ja.
Trzeba spróbować! ;-)

Nadzieja jest matką głupich. A, że każda matka kocha swe dziecko...

edit: http://mafia-forever.wz.cz/index.php?page=mody (Czeska strona, czyli nie konkurencyjna :-P (Regulamin MT))
Mafia All Freeride - zapisana gra (znajomy plik mafia000.584) w której są uporządkowane auta, bronie, itp.
Co ciekawe, są tam zaparkowane (prawie) wszystkie samochody z gry i mamy astronomiczne kieszonkowe.
Widzicie, jest jednak sposób, nie? :mrgreen:

Tylko wciąż nie ma odpowiedzi na temat :-/
Obrazek