Mod dodający postacie do trybu swobodnej jazdy

Czy istnieje taki mod? Chodzi mi o takie "neutralne" postacie typu Ralph, Vincenzo (ten od broni?) czy Pauli w swoim mieszkaniu. Żeby czasami z kimś pogadać. Sam nie znam się na moddingu a jeśli jest to możliwe, to mam gorącą prośbę do Was. Kto się na tym zna to w chwili wolnego czasu pomyślcie nad takim modem.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Odpalasz BSV6, DC||ED lub MafiaWorldEditor, wszystkie programy znajdziesz w downloadzie MafiaTown. MWE jest do tego najlepszy. Możesz również dodawać dialogi, wyposażenie itd.
Więcej na ten temat znajdziesz tutaj :

dodawanie-postaci-i-tworzenie-skryptow-t637.html
muore il bandito, la mafia vive
No, od biedy to chyba jeszcze można Ci polecić LH 1932 mod. Co prawda nie jest to 100% swobodna jazda, ale zawsze coś ;-)
A jest jakiś mały poradnik do samego Mafia Editor? Kompletnie się w tym nie łapię. Istnieje jakieś ryzyko uszkodzenia plików podczas korzystania z tego programu?
Tak, bardzo nikłe ryzyko istnieje, więc polecam robić kopie zapasowe plików. ;-)
W readme do ME znalazłem coś takiego:

W - Move Forward
S - Move Backward
A - Move Left
D - Move Right
Q - Move Down
E - Move Up

Delete - Deletes currently selected object

Ctrl S - Switch between Model and Object selection mode.
Ctrl E - Show settings dialog

Alt R - Reset Camera
Ctrl R - Reset Object (Sets object's rotation and scaling back to identity)

Ctrl 1 - Look Mode
Ctrl 2 - Select Mode
Ctrl 3 - Translation Mode
Ctrl 4 - Rotation Mode
Ctrl 5 - Scale Mode

Ctrl L - Show Log Window
Ctrl T - Show Tool Window
Ctrl P - Show Property Window

Ctrl M - Move selected object to camera position

Ctrl C - Clone currently selected object

Right Mouse Button - Switch to Select or Look mode
A jak wyświetlić obiekt? Np. warsztat Ralph'a za Barem Salleriego? Bo nie mogę do tego dojść :P
Jak w ogóle dodać postać (istniejącą) i gdzie ona (w plikach) jest. Jeszcze jak wybrać miejsce jej pobytu oraz jak zmodyfikować moda (konkretnie chciałbym do budynków z CityBars dodać postacie)
Poczytaj to: dodawanie-postaci-i-tworzenie-skryptow-t637.html
A ME używaj tylko dodatkowo, do poprawienia ustawienia obiektów na mapie, które dodałeś przez BSV.
Nic z tego :/ mafia hack mi nie działa, jak próbuję wg poradnika postać Ralpha dodać, to przy operacji dodawania miejsca postoju MH mi się wyłącza (błąd windows). Błagam was. Pomyślcie nad modem :P
Nie będę tworzył nowego tematu

a czy jest możliwość dodania zaparkowanych aut ?
kurka czytałeś ten temat? ostatni post jest o autach,
http://mafiatown.gram.pl/forum/dodawanie-postaci-i-tworzenie-skryptow-t637.html

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Piter559 napisał(a):
Nic z tego :/ mafia hack mi nie działa

A na 100% w MH wkliknąłeś odpowiednią wersję gry? Jest tam takie okienko gdzie wybierasz wersje np. 1.0, 1.1, 1.2. Przy 1.2 Wszystko powinno działać. Przynajmniej u mnie na Viście działa.
Jaką funkcję miałyby pełnić te postacie? Vincenzo rozumiem - mógłby byc alternatywą dla żółtego pete, ale co by robili ralph albo lucas? Fajnie by było, jakby można było zaparkować na podwozu i wejść do restauracji. Nawet od strony ulicy.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)