Mod - czy da się zrobić? Co o tym myślicie?

Cześć!
Tak sobie dzisiaj leżałem na podłodze z nudów, i wymyśliłem Moda. Jednak nie jestem dobry z tego typu rzeczy! Dlatego chciałbym zaproponować stworzenie go. Oto, co można by w nim "znaleźć":
1) Ulepszenie tekstur (wiadomo, prawie każdy Mod to ma),
2) Sprecyzowanie gry:
a) Misja "Kampania wyborcza - wieża więzienna" - gdy zastrzelimy lub "zepchniemy" faceta naprawiającego łódź wyskoczy komunikat treści "Lucas nie żyje..." i próbuj ponownie lub wróć do menu.
b) W "Swobodnej jeździe" osoby znane z gry na mieście (można by również sprawić, aby po zabiciu ich wyskakiwał podobny komunikat).
c) Więcej realiów "z życia wziętych!!
d) Starzenie się budynków, ulic, jak i budowa nowych.
e) Starzenie się bohaterów.
3) W miarę rozwoju techniki samochodowej ograniczenie nie do 60km/h, lecz do np. 90km/h.

Co o tym sądzicie? Dopisalibyście coś jeszcze? A może wzięlibyście się do roboty?

Zależy mi na ocenach, gdyż znam pewnego faceta, który mógłby to zrealizować... Niestety - za zapłatą.

Pozdrawiam,
Rnaki
W wyborze swobodnej jazdy, masz wybór czy miasto ma być małe czy duże.
Jeżeli wybierzesz małe, będziesz grał jakoś na początku lat '30-tych, zaś jak wybierzesz duże miasto, będziesz grał w LH z 1938. Nic nowego raczej nie będzie, poza samochodami jeżdżącymi po ulicy.
Tak więc, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ze starzeniem się budynków ;)
No bo czas nie płynie (cały czas jest jakby 14:00 w dzień).
To samo się tyczy bohaterów z gry, oni się nie starzeją przez całą grę.
Z ograniczeniem, pewnie można by coś zrobić .

@DOWN: Właśnie o tym myślałem.
PS: A regulamin czytałeś? :-P "cytowanie przy odpowiedzi na post wyżej" Żartuję ;-)
Obrazek
XtravaganZa napisał(a):
Tak więc, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ze starzeniem się budynków No bo czas nie płynie (cały czas jest jakby 14:00 w dzień).

Chodziło mu pewnie o to, żeby budynki starzały się wraz z upływem lat, jednak i to myślę nie jest dobrym pomysłem, bo przecież przez te kilka lat, w ciągu których toczy się akcja gry, budynki nie mogą ulec znacznym zmianom. Myślę, że ten mod zmienia jedynie mało ważne pierdoły, które nie zmieniłyby w znaczny sposób gry, tylko niektóre walory estetyczne. Sądzę, że szkoda zachodu i pieniędzy.
Z tą kampanią wyborczą to głupota a poza tym to nie jest lucas.

Ze starzeniem się budynków bardzo dużo zachodu, trzeba było by przerabiać modele.

Starzenie się bohaterów też to samo.

A co do ograniczenia prędkości to raczej nie jest to wykonalne gdyż pewnie można ustawić tylko jedno ograniczenie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Co do ograniczenia:
Poza miastem nie ma problemu, bo nie ma policji. Jeśli chodzi o miasto, to nawet współcześnie jest ograniczenie do 60-ciu. Jak sobie wyobrażasz ruch w mieście z prędkością 90 km/h?
Obrazek
Rnaki, byłoby lepiej, gdybyś przemyślał trochę co ma być w tym modzie. Bo faktycznie, są to zmiany niezbyt sensowne i nie warto byłoby ich robić, szkoda czasu. Według mnie, taki mod nie ma najmniejszego sensu - przecież nic fajnego z niego nie wyniknie.
Wiesz, Twoje pomysły nie mają, jakby to powiedzieć... Nie ma jak ich zastosować w Mafii.
Obmyśl parę spraw i wbijaj z pomysłem. Może znajdziesz chętnego do stworzenia modu, kto wie? ;-)
Obrazek
XtravaganZa dziękuję za pocieszenie :) W Modzie chodziło właśnie o parę pierdół, prawie nic nie znaczących, ale jednak wprowadzających więcej realiów do gry.

A może i macie rację, może tylko zaśmiecam forum... A śmieci trzeba sprzątać - do zamknięcia!