mod city bars

siema, mam problem z tym wlasnie modem a wiec nie dziala nic tylko jakies przezroczyste budynki sie porobily
przeinstalowywalem mafie pare razy nic nie pomoglo usuwalem models maps itd rozpakowywalem od nowa tez nic.
nie wiem moze to jest problem ze jak kopiuje pliki z city bars do katalogu z mafia/models to podmienia tylko SARA.4ds i PALERMO.4ds a i tu screen
http://img22.imageshack.us/img22/8877/g ... 090115.jpg

http://img22.imageshack.us/img22/7273/g ... 183323.jpg
Może ściągnij od nas - mod ma instalator, więc nie będziesz się musiał szarpać z wypakowywaniem, itp. (przy instalacji wybierz folder instalacji gry).
sciagnalem od was i z jakichs czeskich stron instalowalem, kopiowalem nic to nie dalo ;/
Spróbuj odpalić swobodną jazdę z Wyspy Centralnej :roll:
maxijed234 napisał(a):
Spróbuj odpalić swobodną jazdę z Wyspy Centralnej :roll:

Refleks szachisty...spójrz koleś jaka jest data ostatnich wiadomości.
muore il bandito, la mafia vive
Też mam problem z tym Modem. Po instalacji moda włączam grę swobodną jazdę, wszystko pięknie, ale do żadnego budynku nie da się wejść. Próbowałem: Dom pauliego, sarah, Restauracji Pepe, Bar Morello. I nic proszę o pomoc, albo o listę lokacji.
Ściągałeś od nas? Jeśli nie, to...
Mafioso napisał(a):
Może ściągnij od nas - mod ma instalator, więc nie będziesz się musiał szarpać z wypakowywaniem, itp. (przy instalacji wybierz folder instalacji gry).
Tak wziąłem od was.
Ten cały City Bars Mod mnie :evil:
Co go zainstaluję, to mi rozwala grę po jego usunięciu.
A usuwam go, bo mi spowalnia grę. Pewnie wina nadmiaru zapisanych aut, broni, itp.
Bez modu gra mi się nie przycina.
No, kończę z wieszaniem psów na CBMod ;-)
Obrazek
Dracul napisał(a):
Tak wziąłem od was.

A na pewno zainstalowałeś tam, gdzie instalowałeś grę?
Na 100%. Wszystkie foldery z moda leżą w folderze głównym Mafii. Próbowałem reinstalacji moda ale znowu wyszło to samo. :-( Informuję, że mam mafię z cenegi. Wiem, że to nie do tematu, ale mam problemy z głosami postaci. Piszę to jakby na coś się przydało.
Nie wiem czy to pomoże ale napiszę co masz zrobić krok po kroku.
1) Używasz MafiaDataXTractor w celu wypakowania plików
2) Pobierasz CityBars Mod i uruchamiasz instalatora.
3) Gdy instalator się spyta o folder docelowy, w którym mod ma być zainstalowany, wybierasz np. C:System\Program files\Mafia
4) W tej chwili, wszystkie pliki modu powinny być w grze.
5) Puść Mafię i sprawdź.

Ja też mam Mafię z KK i dzisiaj zainstalowałem ten mod (żeby zaraz go usunąć :-P ) wszystko było OK.

Jeżeli nadal nie działa, to powiem Ci tyle : Bóg tak chciał ;-)
Obrazek
XtravaganZa napisał(a):
1) Używasz MafiaDataXTractor w celu wypakowania plików

To akurat jest niepotrzebne. Nie wiem w ogóle skąd się wziął ten zwyczaj zaśmiecania dysku tyloma niepotrzebnymi plikami. Wystarczy po prostu zainstalować mod.
Mafioso napisał(a):
Nie wiem w ogóle skąd się wziął ten zwyczaj zaśmiecania dysku tyloma niepotrzebnymi plikami. Wystarczy po prostu zainstalować mod.

Dobra, dobra ale jak chcę przeglądać, poszukać lub edytować pliki Mafii, to przydaje mi się.
Poza tym, miejsca na dysku na pewno mi nie braknie ;-)

PS - Do instalowania np. wozów, też nie potrzeba MDXT?
Obrazek
Aby edytować instalować mody do Mafii nie trzeba nic rozpakowywać MDXT, również jak Mafioso nie wiem skąd się wzięły te bzdury. Wystarczy utworzyć w folderze gry zwykły, pusty folder MAPS, MODELS (przy niektórych modach również inne) i wkleić tam odpowiednie pliki modu. :->