MDK & MDK 2

Słyszeliście może kiedyś o tych tytułach??
Fabuła gry jest dość prosta:
Jako bohater o imieniu Kurt Hectic musimy wybić wszystkich obcych którzy zaatakowali naszą planetę.
Bardzo oryginalna jest broń, którą prawie co chwila musimy użyć.
Jest to taki szybki karabinek zakładany na rękę.Kurt zdejmująć go z ręki może przyłożyć do głowy tworząc snajperkę.
Pocisków jest dość dużo.

W drugiej części mamy już bardziej zabawną fabułę.
Oczywiście nadal mamy zlikwidować obych ale w grze występują śmieszne dialogi i momenty.
Tym razem przychodzi nam grać nie jedną lecz trzema postaciami.
Znany już Kurt Hectic, 4 ręczny pies-robot Max oraz szalony Doktor Fluke Hawkins.

Ja posiadam obie części i gra mi się bardzo dobrze.

A wy spotkaliście się z tymi tytułami??
Proszę o komentarze.
muore il bandito, la mafia vive
Grałem w tą grę przez chwilę, tylko chwilę, bo nie lubie "kosmicznych" gier. Choć trzeba jej przyznać, że jest bardzo oryginalna.

Swego czasu, gdzieś w okolicach 1999/00 roku miałem wielki plakat MDK 2 na ścianie, z psem, doktorkiem i tym czymś.
Obrazek
I Tym czymś?? Chyba chodzi Ci o głównego bohatera ;-)
No widać że Grisha jest tu moim jedynym odpowiednikem.
Grał w Unreal a inni nie, grał w MDK a inni nie :-D

[ Dodano: 1 Listopad 2008, 18:27 ]
Zamieszczę tutaj kilka fotek z gry :-)

Tutaj widać jak Kurt Hectic szykuje się do ''ataku'' na statek kosmitów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj widok zza pleców Kurta w zamku imperatora kosmitów:

Obrazek

Tutaj widok ze snajperki:

Obrazek

I jeszcze jedno zdjęcie:

Obrazek
Eee...średnio lubię fantastyczne gierki, a gdy na dodatek są jakieś "kosmiczne" to już w ogóle odpadają...
Jak wolisz :-) Wiesz od czego jest skrót MDK??

Murder Death Kill :-D Domyślacie się? ;-)

Kurt Hectic to mój drugi po Batmanie ulubiony bohater :-P
też uwielbiam MDK, a w szczególności część drugą. Dawno nie grałem, ale teraz bym z chęcią sobie odświeżył.
Najbardziej lubiałem grać Maxem (psem)- nie ma to jak wziąść cztery karabiny maszynowe i rozwalać wszystko co się rusza :) Pamiętam też, że najbardziej rozwaliło mnie lustro z napisem "twoje odbicie nie jest dostępne w tej wersji" xD

pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
Super, że ktoś jeszcze o tym pamięta :-) Zapraszam do współpracy nad serwisem : http://www.mdk2.tnb.pl ;-)
By the way, Grisha masz może gdzieś jeszcze ten plakat? Jako fan chciałbym takowy zakupić :-P
Heh, aż dziwne, gdyby ktoś nie kojarzył gry MDK :mrgreen: to była moja druga, najlepsza i najbardziej pochłaniająca czas gra w rankingu "10 best of the best" po nr 1 czyli GTA 1 :lol: Ile nieprzespanych nocy...

Heh, nawet mi się przypomniało, jak kiedyś w GTA 1 kradłem autobus i bawiłem się w szofera, stając na fikcyjnych, wyznaczonych przeze mnie przystankach :lol: Dobrze powspominać stare czasy ;-)

Mówią, że niektórzy bawili się cegłami xD ja właśnie tak spędzałem czas przed komputerem, grając w legendy rynku komputerowego...
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
By the way, Grisha masz może gdzieś jeszcze ten plakat? Jako fan chciałbym takowy zakupić :-P

Nie Mnich, to było ładne 10 lat temu.

A plakat wyglądł identycznie jak ten. Nie moje foto.

Obrazek
Obrazek
Hmm no szkoda, czyli wychodzi na to, że trzeba szukać gdzieś indziej.