Mapa w swobodnej jeździe - tereny podmiejskie

Czy istnieje jakiś mod (lub skrypt), który dodawałby mapę do terenów podmiejskich w swobodnej jeździe ? Albo czy da się taką zrobić (pytanie kieruję do tych, którzy się co nieco na moddingu znają). Zależy mi na tym, ponieważ czasami tam się idzie naprawdę pogubić (np. kiedyś w ogóle nie mogłem znaleźć tamy, farmy, czy też wjazdu z terenów podmiejskich do Chinatown).

Pozdrawiam,

don_salieri

edit// Cukier, robertRobin88 albo majkool pomóżcie
jak się instaluje teleporter mod
http://mafia.hodnoceniher.cz/mafia1_en/mody.html

to pojawia się mapa z zaznaczonymi miejscami teleportacji (kropkami ludzikami i samochodami) w miejscu gdzie zainstalowałeś mafię /maps i w głownym folderze powinien wyskoczyć ci plik.jpg z mapą po odpowiednim formatowaniu i zastąpieniu tej mapy inną bez znaczników z dalszymi zakątkami powinna działać. Ja kiedyś to robiłem ale mi się nie udawało za bardzo. rodzielczość mapy powinna być taka sama

Ja radzę najlepiej zainstalować ten mod skopiować plik.jpg usunąć mod (lub za pomocą MafiaXTractor bez moda rozebrać na części cały folder maps) i pobawić się z mapką wkleić taką samą (rozdzielczość) nez znaczników i w prawym rogu dokleić sobie małą mapkę z terenami wiejskimi

Jeśli to nie zadziała to jeszcze możesz skopiować niektóre pliki z /tables które umożliwią odczytanie obrazka
Obrazek
otwórz scene2 z terenów pozamiejskich programem BSV. I w skrypcie GameInitEnd wpisz:
enablemap 1
Włączy to mapę jednak to mapa główna z miasta. Pisze cały czas że jest sie poza miastem. Nic z tym chyba się nie da zrobić. Dlatego ze tereny pozamiejskie są na innych współrzędnych. Tyle mogę powiedzieć.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
A gdybym znalazł zdjęcie tej mapy z terenów podmiejskich i wrzucił przez BSV do gry, to dałoby to coś ?
Mapa miasta w folderze maps to 0mapar.
A jak chcesz wrzucić za pomocą tego programu? Nie orientuje się jak to jest, ale wydaje mi się że to nic nie da jest jedna mapa która jest uruchamiana tym skryptem co podałem. Ona już Jest ustawiona współrzędnymi do miasta. tereny pozamiejskie są na innych i nie chodzi.A druga mapa to chyba jedynie w plikach silnika gry.

Nie wiem, jak wrzucić, bo z moddingiem nie mam nic wspólnego. Myślałem, że mi coś podpowiesz.

Mapka z terenów podmiejskich - KLIK.

Może da się ją ustawić na tych współrzędnych do terenów pozamiejskich programem BSV albo MafiaHack 1.03 ?
Program BSV otwiera scene2 a w nim nie ma skryptu odpowiadającego za to gdzie jest ustawiona mapa i jak. Wiec nic z tego nie będzie. Problem z mapą na terenach pozamiejskich ma prawie każdy gracz i dawno już byłaby modyfikacja dodająca mapę ale jej nie ma niestety bo nikt nie wie jak ją zrobić . Także najlepiej ją wydrukować i zerkać co jakiś czas :-P . Lub po prostu jeździć dużo, ja znam tereny pozamiejskie bardzo dobrze przez to że dużo w nich czasu spędziłem.

Tak jak pisał robert. W scene2 countryside musisz dopisać enablemap 1
Z tym ze gra czyta mapę TYLKO z jednego pliku.
I nawet jeżeli chciałbyś podmienić to nie da rady. Ponieważ countryside startuje na koordach miasta.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Robert pisał, że tereny podmiejskie są na innych koordach - a Ty piszesz, że mapa w terenach podmiejskich jest na koordach miasta. To jak to w końcu jest ?

@down OK. Skoro nic nie da się zrobić, to chyba nie ma sensu ciągnąć dalej tematu, prawda ?
Nie ważne, sprawa wygląda tak że nie da się jak na ten czas zrobić mapy poza miastem (znaczy da się ale trzeba konkretnie znać się na rzeczy). No chyba że ruscy by coś spłodzili, ale wątpię czy by im się chciało bawić z tak starą grą. Tak swoją drogą poza miastem występuje raptem kilka dróg więc nie widzę problemu nauczyć się na pamięć gdzie jaka trasa prowadzi, bo mapy miasta idzie się wyuczyć,także to tylko po prostu kwestia czasu.