Mafijne rodziny, gangi?

Otóż pogrywając sobie bez celu w DLC Jimmy's Vendetta, chciałem napaść na sklep, no ale to nie tego dotyczy. Kiedy wyrzuciłem kogokolwiek z szybkiego wozu, ta osoba zaczęła mnie atakować. Kiedy już biliśmy się jakiś moment pojawili się na radarze wrogowie o podobnym wyglądzie. Czy to była jakaś grupka mafii, która widząc pobicie z jednym z jej członków, kolejni w pobliżu się do niej przyłączyli?

Jestem ciekaw też, czy można regularnie toczyć wojny z tymi rodzinami, które ponoć występują. Jak to robić? (NIE WYKONUJĄC MISJI) atakować ich biznesy, ich samych, a może i głowę tej rodziny mafijnej.
Tak, są to wrogie rodziny. Dawno nie grałem, więc ci nie powiem dokładnie co i jak, ale jeśli chcesz, żeby cię atakowali to po prostu musisz któregoś z nich zaatakować.
Tak samo zachowują się murzyni, Włosi, Irlandczycy i chyba Chińczycy. Aby rozpoznać członka gangu wystarczy w ich obecności wyciągnąć broń, a oni zrobią tak samo.
Czy jest możliwość bez wykonywania misji, zaatakować siedzibę tych rodzin, jest możliwość znalezienia ich miejsc przebywania itd. ?
Wiem jedynie, że czarnuchy mają swój teren w Hunters Point (lewa strona mapy)
Obrazek
Ci w płaszczach i w kapeluszach to goście Falcone. Znajdziesz ich w obszarze "Maltese Falcone".
Obrazek
L.A. - the city of crimes