Mafia, Windows 7 a Mafiacon

Witam Wszystkich!

Od niedawna postanowiłem wrócić do pierwszej mafii tylko i wyłącznie dla czystej zabawy. Zamierzam zainstalować masę (W miarę możliwości) przeróżnych modyfikacji i Mafiacon... Zacznę więc od początku.

Kupiłem sobie nowy egzemplarz (Pomarańczowa Kolekcja Klasyki) zainstalowałem i od razu zaczęły się schody. Dostałem Error w typie "Aplikacja przestała działać" tak wiem, że ten problem "niedziałającej" aplikacji na Windows 7 (Wcześniej miałem starego dobrego XP) był poruszany na tym forum wiele, wiele razy. Wiem o co chodzi, trzeba pobrać jakieś "cenegowe" pliki i owszem - gra się odpala, ale wynikają problemy z narzędziami typu mafiacon... Kombinowałem wiele razy i zawsze otrzymywałem inne błędy... Rozpoczynając od "unable to inject mhook.dll" przez jeszcze jakieś których już nie pamiętam. Próbowałem też uruchomić mafiacon bez "cenegowych" plików jednak wtedy mafia się nie włącza a sam mafiacon wydaje error o tym że nie rozpoznaje mojej wersji (1.2)...

Czy da się połączyć Mafię, Windowsa 7 i Mafiacon? Czy jest to nie możliwe?

P.S Wiem że było już wiele tematów o mafiaconie ale w żadnym nie było rozwiązania mojego problemu.
P.S 2: Nie zabrałem się jeszcze za mody, gdyż problemy zepsuły mi humor... Ale wątpię by coś zmieniły, najwyżej przyniosą ich więcej...
Jaką wersję MafiaCon pobrałeś? Próbowałeś odpalać MafiaCona jako administrator?

BTW. Wersja kolekcji klasyki (1.2) nie jest najlepsza jeśli chodzi o gre na modach. Całkiem możliwe, że będziesz musiał zainstalować patcha do podstawowej wersji 1.0.
muore il bandito, la mafia vive
Ja zmieniałem start.exe na game.exe i działało na Win 7
Mnich napisał(a):
Jaką wersję MafiaCon pobrałeś? Próbowałeś odpalać MafiaCona jako administrator?

BTW. Wersja kolekcji klasyki (1.2) nie jest najlepsza jeśli chodzi o gre na modach. Całkiem możliwe, że będziesz musiał zainstalować patcha do podstawowej wersji 1.0.

Wersję z waszego downloadu oraz wersje rzekomo z poprawką na x64 żadna nie działa... Co do patcha to wiem o tym, niestety nigdzie nie udało mi się go znaleźć więc nie próbowałem...

dosia92 napisał(a):
Ja zmieniałem start.exe na game.exe i działało na Win 7

Ja od początku mam "game.exe"...
http://lmgtfy.com/?q=patch+mafia+1.0
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)

Pobrałem i wita mnie nowy błąd "Unable to inject IVcon core" sama gra natomiast uruchamia się bezproblemu.

Edit:

Rozwiązanie nowego problemu było banalne... Wszystko już działa! Serdecznie dziękuje za pomoc!