Mafia - tnie się

Siema, mam problem z tą grą. Nie wiem czemu ale strasznie mi się tnie. Powinna chodzić gładko jak żyletka po kartce. W dzień jeszcze jakoś da się grać ale jak w grze nastanie noc jest z 10 fps'ów.

Mój komp:
CPU: Intel Celeron 1.7 GHz @ 2.03
RAM: 768 RAM
GPU: GF 5200FX

Przeszedłem grę 16 razy, kiedy pograłem sobie na X360 gdzie nie ma mowy o jakim kolwiek klatkowaniu wróciłem do mafii i odczułem mocne lagi.
Help Please! ; (
Komputer trochę słaby, ale powinno chodzić gładko. A nie masz żadnych modów wgranych, albo dużo aut podmienionych? Spróbuj najnowsze stery do karty wgrać. Bardziej szczegółowo pomoże Ci Mafioso
Obrazek
Czysta gra, świeżo po instalacji.
Taki PC to na Mafię, aż nadto :!: Powinno chodzić jak złoto. Patch'owałeś grę :?: Tzn. czy wgrywałeś ostatnie łatki :?: A może jakiś program działa Ci w tle i pożera Ram ? Poczekaj na opinię innych użytkowników.
Grałem u kuzyna na:
Semrpon 1.9 GHz
512 Ram
Grafika taka jak moja

I śmiga aż miło, a u mnie chodzi jak idź stąd i nie wracaj ; x
Może głupie pytanie, ale kiedy ostatnio robiłeś format ?
Jakieś dwa tygodnie temu, ale system zadbany.
Na HDD: C:\ (12GB wolnego miejsca) D:\ (27GB wolnego miejsca)

Mi się zdaje że to wina procesora. Hmmm, już sam nie wiem
Spróbuj nowe stery do karty jak mówiłem, może pomóc, a jak nie pomoże to i tak się opłaci.
Obrazek
Kombinowałeś coś w ustawieniach ? Może ustaw grafe itp. na zalecane ?
1. Odinstaluj obecne sterowniki do karty graficznej poprzez Dodaj lub usuń programy w panelu sterowania (poszukaj NVIDIA Drivers).
2. Ściągnij te sterowniki: http://www.nvidia.pl/object/winxp_175.16_whql_pl.html i zainstaluj.
O widzę, że Mafioso zgadza się z moją opinią. Jestem z siebie taki dumny.

A tak na serio to pomogło coś?

PS. 200 post :D
Obrazek
Zrobiłem tak: wszedłem w Menadżer zadań (CTRL + ALT + Delete) w zakładkę procesy znalazłem "game.exe" prawym przyciskiem myszy i "Ustaw priorytet" wziąłem na Wysoki i śmiga aż miło ; x kij że komputer muli się strasznie bo procesor wykonuje najwięcej obliczeń dla Mafii ale ważne, że działa ;-)
Może masz laptopa? Bo jeżeli tak to nie jest dziwne. Ja gram na laptopie, trochę lepszym niż Twój i czasem ma przestoje. Z kolei po zainstalowaniu niektórych modów zupełnie się zacina. Z resztą niedawno oglądając opakowanie gry zauważyłem napis, że na laptopach może w ogóle nie działać.

down@
To temat z pierwszej/drugiej strony jest z czerwca? Nawet nie zauważyłem, z przyzwyczajenia nie patrzę na daty, jak coś się znajduję na I czy II stronie, faktycznie mój błąd ; p
Trochę minęło od czasu ostatniego postu, więc autor mógł rozwiązać problem ;-) Ale dobrze, że jest odpowiedź :-)