Mafia się wiesza "program Mafia przestał odpowiadać"

Witam

Mam problem z poprawnym działaniem Mafii. Chodzi o to, że po zainstalowaniu gry i wgraniu moda OptimizedMafia po jakiś 5-10minutach gra wiesza sie i wywala powiadomienie, że program przestał odpowiadać. Co może być przyczyna? przecież ludzie normalnie grają z tym modem. Próbowałem uruchamiać grę w trybie zgodności, jako administrator i to samo. Mafia jest w wersji z Kolekcji Klasyki. Dodam jeszcze że po wgraniu moda MafiaTreeSProject, gra wywala się dosłownie po 3 minutach grania. Posiadam Windows 7.
Te mody są dosyć pamięciożerne. Pewnie zdarzyło się tak, że pamięć gry się wyczerpała i wyłączyło grę.

przecież ludzie normalnie grają z tym modem.

Ja na przykład nie mogę za długo pograć z tym modem. Tak jak wspomniałem wyżej - wyczerpuje się pamięć. Dodam, że to nie ma znaczenia ile RAMu posiadasz ;-)
Jak to możliwe? Nie da sie jakoś zwiększyć pamięci gry? Nie ma sposobu aby to naprawić?? To wychodzi na to że ten mod to bardziej ciekawostka :-( A da się jakoś zwiększyć pole widzenia bez tego moda, ale by gra się nie wyłączała??
xardi napisał(a):
Jak to możliwe? Nie da sie jakoś zwiększyć pamięci gry? Nie ma sposobu aby to naprawić?? To wychodzi na to że ten mod to bardziej ciekawostka :-( A da się jakoś zwiększyć pole widzenia bez tego moda, ale by gra się nie wyłączała??

Na wszystkie pytania niestety odpowiem nie.
Hmm szkoda :-( ale dzięki za pomoc ;-)

PS: A jednak! Da się powiększyć widoczność bez tego moda. Podczas gry wpisujemy poprostu "cumdal" (bez cudzysłowu, bez wciskania jakichkolwiek tyld) i proszę, może nie jest tak dobrze jak z modem, ale jednak :-D jeszcze testuje pod względem stabilności.
mógł byś zrobić screeny porównawcze z tym cumdal i z standardowym widokiem? Bo faktycznie OptimizedMafia potrafi nieźle z tyrać kompa.
golojg napisał(a):
mógł byś zrobić screeny porównawcze z tym cumdal i z standardowym widokiem?

Jakbyś nie mógł po prostu w grze sprawdzić...
''cumdal'' działa różnie, czasem pole widoku jest o 100% dłuższe, a czasem niewiele więcej niż standardowy. :->
mam wgrany OptimizedMafia i jak mam go wyłączyć żeby spr cumdal? Nie robiłem żadnych kopii plików. A nie chce przeinstalowywać gry na marne.
Po prostu wywal te pliki. Jak będziesz chciał, to możesz później wyekstraktować te pliki z powrotem.
Obrazek
spr ten cumdal, widoczność tylko trochę mniejsza niż z OptimizedMafia a i póki co pełna płynność :mrgreen: