Mafia - savegames

Witajcie!

Mam pytanie. Jak połączyć jedną kopię savów z drugą? Zawsze gdy wklejam jedną to mam mam taki problem, że w jednym z profili brakuje jakiejś części savów np. na jednym profilu mam grę ukończoną, a na drugim tylko do misji "Lepiej do tego przywyknij"?

Co mam zrobić aby mieć wszystkie savy na swoim miejscu?

Pozdrawiam

Don Salieri
Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, Don, ale raczej nie da się połączyć save'ów z dwóch różnych profili.

Przykładowy plik zapisu z jednego profilu

Gdybyś grał na drugim, to byłby umieszczony w tym samym folderze, ale pod nazwą

Pzdr
Hmmm... czyli muszę we wszystkich nazwach savów które chcę wkleić dodać "1" tak? Naprawdę nie wiem jak zrobić abym mógł mieć grę na dwóch profilach.
Czyli chciałbyś przenieść zapisy z profilu, który masz kompletny na ten, na którym Ci ich brakuje, tak ?

Jeśli o to chodzi, to musisz nazwę każdego pliku, który kończy się na 000 zamienić na 001 (a rozszerzenia pliku nie ruszaj).

To powinno załatwić sprawę.
Wielkie dzięki Dean ;-) Pomogło, ale... jeszcze jedno. Mam teraz problem z odblokowaniem samochodów. Chodzi o to, że w liście samochodów do wyboru w swobodnej jeździe nic nie ma (jest tylko podstawa z taką jaką zaczynaliśmy grę czyli Bolty Ace i Falconery Taksówki). Problem jest w tym, że musiałem wywalić pliki typu "martime.sav", które posiadały zapisane ustawienia użytkownika, a konkretniej nie mogę zmienić ich nazwy tak jak to zrobiłem z profilami. Nie ma przy nich żadnych liczb typu "mafia005", nie mogę tego zmienić, bo plik nie ma żadnego numerka.
Przenieś plik mrtimes.sav (z Twoimi ustawieniami - tam, gdzie miałeś wszystkie samochody) w bezpieczne miejsce. A potem połącz save'y tak, jak pisałem wcześniej i przenieś plik mrtimes.sav z powrotem do folderu SAVEGAMES.

Mniemam, że plik mrtimes.sav odpowiada za ustawienia użytkownika, ale nie jestem na 100 % pewien.
Niestety Dean, tym razem nic z tego. Zacząłem "odzyskiwać" samochody wczytując savy gdzie się je zdobywało, ale problem jest w tym, że co prawda mogę je brać do swobodnej jazdy, ale kraść z ulicy już nie :-/
Pierwsze co mi przyszło do głowy to sprawdź ten link:
http://www.mafiatcolh.fora.pl/archiwum,14/sposob-na-odblokowanie-wszystkich-samochodow-w-grze,250.html

Odblokujesz wszystkie auta w każdym swoim profilu,i może będziesz mógł je kraść z ulicy też.

Podejrzałem plik mrtimes.sav i najprawdopodobniej jest to zapis wyścigu.Gdyż są w nim wypisane Imiona i nazwiska. Jeszcze sprawdzę dokładniej...

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Robert, dzięki za pomoc lecz już próbowałem odblokowywać w ten sposób. Niektóre auta z gry mimo, że mam je odblokowane na liście nie otwierają. Mam tylko połowę sukcesu, bo odblokowują się tylko niektóre, ale jak czasami powiedzmy chcę sobie wejść do Lassitera czy Thora to nie mogę. Czy ktoś wie który plik odpowiada za zapis samochodów i jak go "podłożyć" pod inny profil?

Druga sprawa, plik mrtimes.sav dałem dla przykładu. Jest ich więcej np. mrtimesch.sav czy mr001 (ten ostatni podmieniałem na numerek profilu, ale nic z tego).