Mafia-problem z podmianą tekstur.

Mam problem z Mafią ,kiedyś miałem zainstalowaną Mafie na windows vista i chętnie modowałem tą gre,niedawno musiałem zmienić windowsa na 7 i dysk twardy.Problem polaga na tym ,że gdy teraz chce zainstalować (byle jakiego) moda to tekstury np. nowe kolory aut mi się nie zamieniają,zmieniają się tylko wtedy gdy zmienie model danego pojazdu.

Będe bardzo wdzięczny za pomoc! :->
Obrazek
masz-problem-z-modem-najpierw-przeczytaj-to-t31.html
Obrazek
Nie zadziałało :cry:
Są jakieś inne propozycje ?
Obrazek
-przeinstaluj grę. lub
-uruchom w trybie zgodności pod XP (prawym na ikonkę exe i tam w zgodności.)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Nie działa ,niewiem czemu.Zrobiłem te obie czynności i nic :-(
Obrazek
a dokładnie to chodzi o to że są nowe tekstury i auta a Ty wgrywasz sama teksture? może mają inne nazwy i w modelach które są w modzie mają powiązania do tych tekstur.
Nie bardzo wiem że działa jak zmieniasz....może są podmienione za powiedzmy bolta czerwonego-mod zmienia na różowego. włączając freeride auta na mieście raczej nie występują w wszystkich kolorach. tylko bardziej jako jeden model z każdego rodzaju. Jest np.
mercedes 500k brązowy- ja go na mieście nigdy nie spotkałem.Wiec zamieniając tą teksturę ogólnie to nie zobaczę nowego auta. Tylko zawsze białe co jeździ.

Chodzi o to że nawet autocyklopedii nie moge zobaczyć zmodyfikowanych tekstur.
Jak np. zainstaluje ,, 1930s Car Pack Mod " to nie zmieniają mi się tekstury. :-|
Obrazek
Na początku powiedz mi czy podmieniasz tekstury z oryginalnymi nazwami plików czy po prostu je tam wklejasz. I weź np w paintcie zamaluj texture salieriego i powiedz czy w grze jest pomalowana.

1. Źle nazwany folder (np. masz folder "textures" zamiast "maps")
2. Zły rw_data.dll (pobierz z downloadu lub włącz traktora i wyłącz)
3. pamiętam że miałem to samo ale nie pamiętam jak sobie poradziłem.
4. I tak jak mówił Robert. Weź uruchamiaj mafię z uprawnieniami administratora i w trybie XP. Jeżeli nadal nie będzie działać to nie mam pojęcia co jest nie tak :P
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Próbowałem wszystkiego użyłem xtractora i zamieniłem wszystkie twarze salierego ,a gdy chciałem zobaczyć efekt nic się nie zmieniło twarz była taka sama ,tak jakby pliki nie reagowały na zmiany.Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje i jest mi smutno z myślą że już nigdy nie będe mógł modyfikować tekstur w jednej z moich najlepszych gier życia. :-(
Obrazek
wypakuj wszystkie foldery czyli maps, tables models itp. a potem daj do folderu jakiegoś pliki te spakowane czyli . A1,A2 itp.itd.
żeby ich nie było w tym z grą . Bo wychodzi na to że gra wczytuje te oryginalne spakowane . z gry. a to właśnie plik rw_data.dll kieruje grę by brała pierwsze pliki te z folderu a brakujące z tych spakowanych.

Wpakowałem te pliki jak chciałeś do folderu osobnego ,ale bez nich gra wogóle nie rusza.
Te pliki które miały je zastąpić ,czyli maps ,models ,tables itp. (jak coś) są w folderze gry.
Obrazek
Źle zrozumiałeś. Robertowi chodziło o to żebyś usunął wszystkie foldery oprócz savegames i wypakował je na nowo za pomocą extractora. Dla pewności extractora odpal jako administrator.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
A xtras też usunąć ?
Obrazek
Okej poradziłem sobie !
Wystarczyło że znowu zainstaluje Mafie drugi raz w jednym miejscu. :mrgreen:
Obrazek