Mafia problem z dźwiękiem

Witam. Mam problem z dźwiękiem w Mafii. To znaczy: Nie słychać dialogów bohaterów i nie wiem co z tym zrobić. Muzyka w tle jest , sprawdzałem też w opcjach ale wszystko jest na max. Nie słychać też strzałów z pistoletów.

PS: W innych grach mam głos np Call of Duty 2

Prosze o pomoc
Obrazek
Spróbuj zamontować Mafię jeszcze raz. Mnie też zdarza się , że nie słychać dialogów czy strzałów , ale to jest chwilowe, jak włączę Mafię od nowa to pomaga.
Salieri Cię dorwie
Oki już działa ;)

Temat można zamknąć ! :-) :))
Obrazek
Może można nie zamykać bo ja mam problem z dzwiękiem : w misji omerta w połowie odstatniej cutscene na lotnisku wywala dzwięk i muszę restartować mafię - instalowałem ją wiele razy (czyt. format kompa) i nic nie pomogło :-/
I nie ma całkowicie dźwięku , czy tylko w tej misji?
Salieri Cię dorwie
Całkowicie tzn. po zapisie gry (jak mamy jechać po księgi) nadal go nie ma i wraca dopiero jak włączę Mafię drugi raz.
Ja tam się takimi rzeczami nie przejmuję jak mi Mafia nawala. Znam ją tak dobrze , że mam w pamięci wszystkie dialogi i muzykę. Spróbuj tak grać dalej , aż do następnej misji . Jak zapiszesz grę powinno wszystko wrócić do normy. Mi też zdarzały się takie problemy ( ten problem też, tylko , że od pierwszej misji), ale nie reagowałem zbytnio i po włączeniu za którymś tam razem działało w porządku.
Salieri Cię dorwie
Kliknij START: uruchom, w pasku wpisz dxdiag i kliknij w zakładkę DŹWIĘK następnie przesuń suwak przyspieszenie dźwięku mniej więcej na środek. Miałem ten sam problem i to rozwiązanie okazało się skuteczne.
Jak? W jakim pasku i co uruchomić?

@Down: Co poradzę na to że jestem małobystry :mrgreen:
Żarty sobie robisz? W pasku wyszukiwania wpisujesz to co Sergio Ci proponuje (dxdiag) i wbijasz ENTER. Pojawi się komunikat, czy chcesz sprawdzić sterowniki - klikasz tak. Pojawi się okno z zakładkami i dalej wiesz co robić (czyt. UP).
Obrazek
Dzięki wszystkim za pomoc! Pomogło i już więcej nie "ucieka" mi dźwięk :mrgreen:

Myślę że temat można zamknąć.