Mafia- pliki ze WSZYSTKIMI głosami

Elo
Chciałbym się zapytać czy w plikach Mafii istnieje folder ze WSZYSTKIMI GŁOSAMI i odgłosami w grze?

Bo zastanawiam sie ze znajomym nad stworzeniem dubbingu ;-)
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
Pliki ze zdaniami wszystkich bohaterów (dubbing) to pliki oznaczone cyframi. Znajdują się w folderze SOUNDS, a pozostałe to odgłosy z całej gry.
Tak jak napisał kolega wyżej, pliki pobierasz za pomocą programu MafiaDataXTractor i za jego pomocą pobierasz folder "sounds" Pobiorą ci się wszystkie dzwieki z gry, odszukaj plikow, ktorych nazwa składa się z samych cyfr, odtwórz jakiś z nich i usłyszysz dany tekst. Z tego co mi wiadomo to dzwieki z poczatku gry maja cyferki o niższej wartości, np. 00012004, a te z końca np. 001478950. W taki sposób podmieniasz dany dźwięk nowym, np. przez siebie nagranym.
PS. Wysłałem ci na maila scenariusz mojej machinimy, i twoje kwestie do dubbingu :->
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Dzięki wam obydwu

Trzeba będzie na to luknąć czy amatorski dubbing Mafii to porywanie się z motyką na słońce

P.S. DonMateo wiem i już zaczynam nagrywanie ;-)
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
Nie na słońce, aczkolwiek zadanie jest trudne. Ale razem z Lightunderem dacie radę.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
A może podać Wam wskazówkę ? ;-)

Wiec pobierasz programik Mafia Text Editor... Wyszukujesz dany tekst. I jeśli znajdziesz pierwsze słowa z misji to masz już połowę sukcesu.
Przy każdym zdaniu masz podane IM czy ID czyli numerek tekstu, numerek ten również wskazuje nazwę pliku wav \:/
Cały dialog jest kolejno ułożony wiec lecisz po kolei. np.

05010010
05010020
05010030
05010040 itd..

Otwierasz kolejno i wiesz co podmieniasz i jak brzmi w oryginale... dodatkowo w programie Mafia Text Editor masz tłumaczenie .
Powodzenia ! :))

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
robertRobin wieelkie thx za szczegółowe wskazówki- NA PEWNO się przydadzą ;)
glukkon7

Obrazek