Mafia Old Syle ENB Settings

Mafia to gra której historia rozegrana jest na początku XX wieku więc wszelakie opcje ENB jakie ludzie przedstawiają na forach itp wg mnie nie są dobre. Dlaczego?
Ta gra ma klimat, jest szara ponura przedstawia nie raz życie w najgorszych zakamarkach miasta z lat 30-tych XX wieku a wszystkie setupy ENB jakie spotykam na necie wzbogacają grę o ferie kolorów, bloom oblewa wszystko i wszędzie, gra wręcz błyszczy...
Ja postanowiłem kolory stonować, zbliżyć troszkę do rzeczywistych odcieni, same ich tony zbalansować a nadając nowe efekty grafice z Mafii nie chciałem pożreć jej klimatu co skutecznie robią setupy ENB dostępne na necie.
To nie jest gra o pszczółkach i kwiatkach!
Brutalna rzeczywistość, "la familia", ludzkie wartości i ich brak, krew, śmierć... a każdy netowy ENB jaki widziałem robi z Mafii cyrkowy pokaz.

Zachęcam do testów.
Ewentualne sugestie mile widziane, śmiało modyfikujcie moj setup by doszlifować jego niedoskonałośći.

SCREENSHOTY

DLA OSÓB KTÓRE NIE WIEDZĄ!
Owe linijki wklejamy do enbseries.ini który znajduje się w katalogu z grą.
OCZYWIŚCIE MUSICIE POSIADAĆ MODA ENB
Skąd pobrać? ENB do Gry Burnout Paradise współpracuje z Mafią np.

Zainteresował mnie Twój projekt, gdyż sam nie lubię przesadnego ENB. Ale mógłbyś wytłumaczyć do jakiego pliku wklepać ten kod? Bo nie czaję.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Trzeba pobrać normalnego ENB Series, ja niedawno pobierałem, mimo, że już nie mam, to kojarzę te linijki. Trzeba to wkleić do pliku konfiguracyjnego ENB.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Moglibyście mi podpowiedzieć, jak skonfigurować ENB? Tekstury działają, ale są "zmatowiałe".
Hold that tiger, hold that tiger...
Nick na M2-mp: Preston Tucker
Co masz na myśli mówiąc "zmatowiałe"? ENB nie da Ci połysku na karoseriach bo to działa tylko w GTA San Andreas (efekty wody, cieni, głębi ostrości też).

Aktualizowałem pierwszy post!

Screenshoty nie pokazują wszystkiego bo to są wybrane momenty a wiadomo takie zrzuty są statyczne co jest lipą jako że w ruchu wszystko jest dużo lepsze (wjeżdżając w ostre światło kolory robią się ciemniejsze coś jakby aparatem celować pod słońce, wjeżdżając w cień po chwili się wszystko rozjaśnia - akomodacja oka itp)

Sądzę że poświata nocą jest zbyt silna :P Ale jak mówiłem liczę na opinie.
Zorientowałem się dzisiaj, że jeszcze mam na kompie ENB series, w folderze z pobranymi, wgrałem z twoją konfiguracją, ale niestety nie było takiego efektu jak na twoich screenach, wszystko było rozmazanie, oraz cienie dziwnie się zachowywały. Oto screeny:

Btw. co to za paczka tekstur widniejąca na twoich screenach?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
pagio2 napisał(a):
Co masz na myśli mówiąc "zmatowiałe"?

Mam dokładnie to samo, co DonMateo.
Podaj jaką masz wersję ENB, bo stąd mogą brać się różnice pomiędzy efektami. Ja miałem na dysku wersję od GTA SA (innej chciało mi się specjalnie pobierać) i wogole ta konfiguracja nie działa. Tekstury robią się takie ciemnobłękitne (znaczy że są całe w tym kolorze, nie że to jakaś poświata) i tylko efekt cieni działa.
Nie mam pojęcia, jaka to wersja, ale ściągałem stąd:

pagio2 wyraźnie powiedział z jakiej gry ściągnąć ENB: to miała być wersja z Burnout Paradise.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
ENB Od Burnouta Paradise.

Paczka Textur to Mafia High End 4.0 pack z patchem 4.1 (w tej paczce tez sa ENB zmodyfikowane ktore ja uzylem i one sa od Burnouta Paradise tylko je sam przebudowalem z deka jesli chodzi o efekty by wygladalo tak jak na screenach)

Auta coniektore sam dogrywalem z roznych forow (Polonez 1978, Fiat 125p Milicja, Żuk itp oraz limuzyny Forda etc)