Mafia na netbooku.

Witam, ostatnio zachciało mi się znów pograć w mafię, więc zainstalowałem sobie znowu, ale na innym sprzęcie - netbook SAMSUNG N150. Po instalacji, gra uruchamia się normalnie, ale są błędy w teksturach. Próbował ktoś z Was mafii na netbooku? Może mógłby mi ktoś podrzucić jakieś sterowniki do karty graficznej (Intel GMA 3150), które by współpracowały z mafią, albo jakiegoś patcha, który by rozwiązał problem. Mam straszną ochotę znów zagrać, a nie potrafię sobie poradzić z tymi teksturami :/ Pomocy.
Looknij tu : problem-z-mafia-ls3d-engine-t419.html
Niestety tam nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, bo mi się mafia uruchamia, ale tekstury nie działają odpowiednio
Mafia może nie działać na lapkach, taki ma kaprys, ewentualnie spróbuj zainstalować starsze stery do grafiki
Netbooki przede wszystkim są stworzone z myślą o przeglądaniu internetu (sama nazwa wskazuje) i grzebaniu się w Wordzie. Nie ma się więc co spodziewać, że jakakolwiek gra 3D będzie poprawnie działała.
Call of Duty śmiga bez zarzutu, starsze sterowniki może i by pomogły, ale nie umiem znaleźć pasujących, mam kartę graficzną Intel GMA 3150
Możesz jeszcze spróbować uruchomić konfigurację gry i ręcznie ustawić rozdzielczość i antyaliasing.
EDIT: jest to zintegrowana grafika, więc możesz zapomnieć o grze w Mafię na lapku.
Ja mam netbooka samsunga n110 i mafia na full detalach chodzi bez problemu.Posiada on kartę zintegrowaną intela 945 ;-)

@down
Ja mam grę z kolekcji klasyki i żadnych problemów nie mam.Od początku śmiga bardzo fajnie ;-) Musisz pewnie nowe stery ściągnąć do karty graficznej i będzie ok.
Światem nie rządzą prawa spisane na papierze,światem rządzą ludzie .
Mafia na 100% działa na zintegrowanych, nawet u mnie działa, ale z grafiką coś nie pasuje. Bona, masz jakieś dodatkowe patche itp? Był problem na początku jakiś? Czy od początku działało poprawnie? Muszę rozwiązać ten problem...

--- POŁĄCZONE ---

Najnowsze sterowniki niestety nie pomogły, ciągle tekstury świrują... Już brakuje mi pomysłów.

@Sorry za dubel postów, nie zauważyłem, że pisze pod rząd.
Nie chodziło mi o najnowsze, tylko o jakąś starszą ich wersję. Mafia potrzebuje starszych sterowników, na nowych może świrować.
Próbowałem różnych sterowników, najstarsze są z 2009r na stronie intela i na nich też nie śmiga poprawnie.
Dziwne. Wygląda to na brak obsługi SM, ale widzę że obsługuje wersje 3.0. Pokaż zrzut z programu GPU-Z.
Mafia na 100% działa na zintegrowanych

A co to ma do rzeczy ? To tak jak byś napisał "Mafia 2 działa na wszystkich kartach nvidia".

Powracając do tematu jak to tekstury świrują ? Jeżeli dzieje się coś poważnego to nie zagrasz w mafię. I to nie wina sterowników tylko karty. Nie radzi sobie :P
Kolega też ma zintegrowaną kartę intela i w GTA:SA nie wyświetla mu modeli postaci ani samochodów :P
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Jaki masz system?Może spróbuj uruchomić w trybie zgodności?
"Gniew jest krótkim szaleństwem"-Horacy ;-)
System win7, podczas gry pojawiają się elementy zasłaniające grę, części samochodów znikają itp, dałem sobie już z tym spokój, szkoda, ale cóż.