Mafia+MafiaDataXTractor - błąd

Gdy mam na komputerze MafiaDataXTractor to po pewnym czasie grania w Mafie pokazuje się na 0,2 sek. jakieś niebieskie pole a na nim białe znaki których nie można odczytać w tak krótkim czasie i resetuje komputer. Najczęściej zdaża to się po dłuższym graniu (ok. 1:30 godz.) jak laptop jest nagrzany (trzymam go na biurku bo już doświadczyłem co to znaczy brak chłodzenia w komputerze). Więc pytam CO JEST?

Dodam że po usunięciu MafiaDataXTractor takie rzeczy się nie zdażają.
Niebieskie pole z białymi znakami to Bluescreen. Poczytaj sobie o tym więcej w internecie. Główną przyczyną jest bodajże procesor, podobno format naprawia te sprawy.
muore il bandito, la mafia vive
Format miałem tydzień temu...
A jeszcze takie pytanko, jeżeli uważasz że to MDX jest główną przyczyną, dlaczego nie wypakujesz potrzebnych folderów a następnie nie usuniesz tego programu?
Błędnie uważałem że to MDX bo jeszcze przed tym błędem instalowałem Mafię przez 45 min. (to długo?) a Bluescreen na tym laptopie pojawia się zawsze po dłuższej pracy i zawsze pojawia się na krótko a później komputer samoczynnie się restartuje i działa normalnie.
Panel sterowania -> narzędzia administracyjne -> podgląd zdarzeń. Wybierasz SYSTEM, po prawej stronie w kolumnie Źródło musisz odnaleźć SaveDump. Otwórz i skopiuj tutaj wyświetloną informację.
Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x1000000a (0x017f0304, 0x00000002, 0x00000000, 0x804d9b64). Zrzut zapisano w: C:\WINDOWS\Minidump\Mini032911-02.dmp.
Masz najnowsze sterowniki?
Chyba tak bo facet zrobił mi wszystko od podstaw w systemie pare dni temu...
Lepiej sprawdź na stronie producenta czy aby na 100% masz najnowsze stery. Dodatkowo możesz przeskanować system, przyczyną mogą być wirusy.