Mafia licznik

Witam, czy jest możliwość zmiany zegaru samochodowego ?

Chciałbym wrzucić sobie jakiś własny licznik albo chociażby ten z ikarus mod bez instalowania modów
wiec w folderze maps wyszukaj tekstury z licznikiem i tylko ten wrzuć do folderu maps w folderze z grą.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
a czy jest możliwość wrzucenia sobie zegarów od jakiegoś prawdziwego auta np alfa romeo 159 ?
a dlaczego by nie? wklejasz zegar tam gdzie jest zegar w tej teksturze:P tylko z tego o wiem jest to format tag? i sprawdź to np. w gimpie bo reszta może mieć kolor alfa czyli przezroczysty (w bmp. nie można mieć alfy) wiec musisz to odpowiednio dopasować i dodać ta właśnie przezroczystość. (lub kolor czarny jest kolorem przezroczystym.) zdzichu podesłał mi licznik z Polish moda czyli licznik z fiata 125 chyba jak go znajdę to podam linka.

fotke zegaru juz mam jak teraz się za to zabrać ? jak podmienić zapisać w formacie tga (- M.) ?
ściągnij powiedzmy gimpa bo jest darmowy odtwórz plik któryś:
-2int
-2intmph
-2intnoc
-2intnocmph
(tu wiadomo liczniki dla dzień i noc i wersj az km i milami.)

z tego co widzę to to te pliki i po prostu wklej nowy licznik tam gdzie jest ten z gry.
jednak kolor czarny to przezroczysty. Paintem tego nie zrobisz bo on nie zapisuje tego formatu.

zrobiłem wkleiłem, ale jest teraz biały kwadrat jest ktoś aby zrobić taki plik w wolnej chwili ?
każdy z tych plików ma drugi taki sam tylko z formatem 565 wiec jego usuń o tej samej nazwie co wkleiłeś tam ten licznik i uruchom grę . Powinien się sam utworzyć ten plik.

wrzuciłem sobie licznik z ikarus mod bo sam zrobić nie umie <wymiary> jest ktoś chętny ?