Mafia II vs wydawca

Kto Twoim zdaniem najlepiej nadaje się na wydawcę Mafii II w Polsce?
0% (0)
0% (0)
28% (16)
2% (1)
5% (3)
0% (0)
63% (36)
2% (1)
Liczba głosów: 57
Jak wiadomo Mafię II w Polsce wyda najprawdopodobniej Cenega, ale czy, to dobry wydawca? Może widziałbyś w tej roli innego rodzimego wydawcę? Jakiego? Czemu nie Cenega, a może jednak Cenega? Czemu inny wydawca? Zapraszam do dyskusji i do wzięcia udziału w ankiecie.
Obrazek
Cenega, nikt inny. I jeszcze chciałbym, żeby wydali Mafię 2 z polskimi napisami ;-)
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Jak wyżej. Ew. w grę wchodzi TopWare lub Techland, ale to już ostateczność :)
Ja w roli wydawcy Mafii 2 najbardziej widzę Centege ;-)
Eeeee tak gadacie, zobaczcie jak gry wydaje CD Projekt. Prawie każda premiera jest spolszczona (choćby w wersji kinowej). Większość hitów (a mafia II niebywale hitem będzie) wydawanych jest w edycji kolekcjonerskiej.

A jak wygląda, to u Cenegi?
Premierowe gry nie są spolszczane (są wyjątki),
mało jest edycji kolekcjonerskich.

Przyznajmy szczerze, Cenega wybiła się tylko dzięki kolekcji klasyki.
Wolałbym CD Projekt, bo oznaczałoby, to dla większości polskich fanów spolszczoną grę w dniu premiery. Choć mam nadzieje, że Cenega miło nas zaskoczy.
Obrazek
Też bym wolał CD Projekt. Przykładają się do lokalizacji , przykładowo Mass Effect (lokalizowanie trochę trwało ale efekt zamierzony osiągnięty), Age of Conan 2009.

Znacznie bardziej niż Cenega wychodzą w stronę graczy - Gram.pl, GramTV, Kolektyw, Konkursy.
Zdecydowanie CD-Projekt. Darzę ich ogromnym szacunkiem, ponieważ oni szacunkiem darzą mnie - klienta. Niemal każda gra od tego wydawcy (czy raczej dystrybutora) posiada co najmniej przyzwoite wydanie oraz dobrą polonizację.

Brakuje mi na liście EA Polska - może i mają ubogie wydania, aczkolwiek hity wydają szybko, po polsku i z ogromną kampanią reklamową. Gdyby bardziej dbali o klienta, z pewnością byliby numerem 1.

Cenega... Od kiedy firmy IPS oraz Mirage się połączyły, straciliśmy pięknie oszlifowany diament na rynku rodzimych dystrybutorów. Nie oszukujmy się - to właśnie Cenega wyda w Polsce drugą Mafię, gdyż to oni są odpowiedzialni za gry 2K Games. Wydają gry blisko, często równo ze światową premierą, lecz po angielsku i bez zachwycającego wydania. A szkoda, bo potencjał przy tak pięknych grach jest spory.

Pomijam już Topware, Techland itp. - takie hity to nie dla nich.
Anything is possible
Dziadek napisał(a):
Brakuje mi na liście EA Polska - może i mają ubogie wydania, aczkolwiek hity wydają szybko, po polsku i z ogromną kampanią reklamową. Gdyby bardziej dbali o klienta, z pewnością byliby numerem 1.

Jeżeli dobrze się orientuję, to EA Polska wydaje gry tylko spod znaku EA i gry ciasno powiązane z Microsoftem.

Poza tym dodam ciekawostkę, że Cenega straci możliwość wydawania gier Ubisoftu, ponieważ Ubi wszedł na polski rynek. Na razie współpracują ze sobą, ale wiadomo, że za jakiś czas Cenedze odejdzie potężny partner.
Obrazek
EA?
Mi się sama nazwa już źle kojarzy, dostaję dreszczy...
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
Grisha -> EA Polska gry od EA i MS? Mylisz się, tak sytuacja najwyżej wyglądała kilka(naście?) lat temu. A obie gry z cyklu Crysis autorstwa firmy Crytek? A saga Half-life, Counter-Strike oraz Left 4 Dead od Valve'u?

Paziu -> Mylisz producenta z dystrybutorem. I muszę Cię zmartwić, ale nie będziesz miał więcej postów od Kevina... ;)
Anything is possible
Dziadku w porządku, dodałem do ankiety EA Polska. Myślałem, że EA działa podobnie jak LucasArts, które jest dość szczelne pod tym względem.

MUSICIE ZAGŁOSOWAĆ JESZCZE RAZ
Obrazek
Nie znam się za bardzo na polskich wydawcach, ale po tym co od was usłyszałem zmieniłem swój głos na CD-Projekt ;-)
Przekonaliście mnie, CD-Projekt ;-)

@Dziadek
Mi na ilości postów nie zależy. Myślisz, że lepiej się poczuję jak będę miał dużo postów? Hmm... Nie widzę w tym nic co mogłoby cieszyć.
Ja również zmieniam zdanie na CD Projekt :)
Cenega lub Cd Project. Inne odpadają
Obrazek