Mafia II Multiplayer MOD

Hej. Właśnie przed chwilą natrafiłem na ciekawą informację o tworzonym modzie do Mafii II. O co w nim chodzi można się domyśleć z nazwy tematu :)
Więcej informacji tutaj :
http://www.modmywhat.com/article/Oh-hai ... al-now/716
Oficjalna strona projektu :
http://www.mafia2multiplayer.com/
Let the good times roll
Brzmi epicko. Mam nadzieję, że nie zakończy żywota jak multi do jedynki i będą cisnąć do przodu :)
Moda nie ściągnę bo nie jestem za tym by multiplayer był w Mafii, no ale dla osób, które się tym interesują może być ciekawie.. :-)
Obrazek
Wiesz, jakby zrobili coś w rodzaju pół-rp: zrobić np 3 mafie, cywili i policję. Napady na sklepy, wojny między rodzinami, szpiedzy itp... może być nieźle. Faktycznie, dm by do tego nie pasowało.
@UP
Taaak, ja tylko czekam na rp w multi Mafii.
Trzeba jednak pamiętać, że zrobienie czegoś takiego będzie trudne i zajmie na pewno dużo czasu.
Weźmy np. takie IVMP (chyba tak to się nazywa, chodzi o ten multiplayer nie dołączony do gry, tylko zrobiony przez graczy) istnieje już od dłuższego czasu, a serwer RP pojawił się całkiem niedawno.
Let the good times roll
W Mafii dla mnie istnieć może tylko i wyłącznie fabularna kooperacja. Osobne historie/misje/kampanie i grupa mafiozów.

FPSowy zwykły Mulitplayer zawsze mnie śmieszył.
Scena RolePlay w M2 - świetna sprawa. Ale za nim to się pojawi...synchronizacja itp.
"Next time... There'll be no next time"
Ogólnie do Mafii nie pasuje MP. Chociaż ja jestem zainteresowany takim projektem i jestem ciekawy jak to będzie wyglądać. :-)
Obrazek
A w wersji na konsole będzie multiplayer, czy tylko na PC ?
Live or die - make your choice...
Tylko na PC bo to mod a na konsole nie ma modów może do jakiś gier jak GTA itp. lecz nie do Mafi.Ogólnie MultiPlayer do GTA też sobie nikt nie wyobrażał a jednak teraz każdy no prawie go ma.
Aktualnie, pięć lat po wydaniu Gta San Andreas, na jego multiplayerowym modzie (SAMP) gra 10995 na 1306 serwerach. To i tak mało, bo jak ostatnio patrzyłem po południu to grało 14000+ ludzi.

Czy multiplayer Mafii II czeka taki sam sukces? Zobaczymy :-)
Let the good times roll