Mafia II muli sie

Witam wszystkich mam taki problemik mafia II na najwyższych ustawieniach wolno chodzi nie zacina się tylko po prostu zwalnia, a wydaje mi się że powinna chodzić normalnie. Proszę o pomoc.

Moja konfiguracja komputera:
- AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.01 GHz
- 2,00 GB RAM
- Gigabyte GeForce GTS 250 - 1GB

Jeszcze raz proszę o pomoc z góry serdecznie dziękuję.
Mało RAMu ?
Niektórę gry przeskakują klatki czyli inaczej gra się tnie.
A niektóre wyświetlają wszystkie, ale sprzęt nie jest na tyle dobry żeby je wyświetlić w danym czasie. Stąd spowolnienie gry.

P.S zawsze możesz spróbować ze sterownikami.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Obstawiam, że coś w procesach, albo system.

Mam gorszy PC, a u mnie wszystko śmiga jak należy.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Do wyłączenia nie potrzebnych procesów używam game booster. Na początku gry kiedy jest zima śmigało jak należy miałem antyaliasing włączony cienie na max ogólnie wszystko na max nawet psyhx i śmigało aż miło od chwili kiedy zaczeło się lato właśnie tak wolniej chodzi, wyłączyłem antyaliasing i cienie na low wziąłem i troche przyśpieszyło. Nie chce grać na low detalach bo wtedy znika cała przyjemność z gry.
Cukier, nie zauważyłeś, że zły dział? ;-)

Już przeniesione //dosia92
Cukier napisał(a):
Mało RAMu ?
A niektóre wyświetlają wszystkie, ale sprzęt nie jest na tyle dobry żeby je wyświetlić w danym czasie. Stąd spowolnienie gry.

Ha ha ha! I ty jeszcze śmiesz się wypowiadać w kwestiach informatycznych? Schowaj się lepiej i siedź cicho, bo jesteś żałosny.

Nie offtopuj, bo twoja wypowiedź nie ma nic wspólnego z tematem
P.S. Pan informatyk się odezwał jeśli się nie mylę. Myślisz że wszystkie rozumy pozjadałeś? Siedzieć cicho to możesz Ty, a komentarze typu jesteś żałosny to zachowaj dla siebie //dosia92
mam też gorszy miałem 1 GB ramu i chodziła płynnie czasem tylko sie zacieła na moment.... wyczyść dyski albo masz robaczka..

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Niemożliwe regularnie co tydzień
-chkdsk
-Your uninstaller 2010 czyszczenie dysku
-cc cleaner czyszczenie rejestru
- Diskeeper defragmentacja dysku
No to system, ostatnio testowałem 2 różne i była różnica w ilości fps o 10, wiem, że to dziwne, ale taka prawda dobrze dobrany system to klucz do sukcesu.

Chodzi mi o XP'ki jak coś, bo co do 7 to nie mam zdania, jak miałem to gry chodziło o niebo lepiej niż na XP, tylko problem z Ventrilo mnie zraził do tego systemu.
wdsk napisał(a):
Cukier napisał(a):
Mało RAMu ?

Ha ha ha! I ty jeszcze śmiesz się wypowiadać w kwestiach informatycznych? Schowaj się lepiej i siedź cicho, bo jesteś żałosny.

Kolega wyżej bardzo ładnie to ujął :D ram i procek nie jest niczemu winien :P poprstu nawet jakby mial 1gb rami i procek najslabszy na rynku 1.8 to i tak nie od tego zalezy..

Są 2 opcje ..

Za slaby masz zasilacz, lub karte grafiki. Tylko to moze sprawiac problemy w grze.

Jezeli masz pieniazki to kup sobie taką karte po promocji :P
http://allegro.pl/promocja-gainward-gtx ... 11101.html
lub ta, powinna wystarczyc
http://allegro.pl/promocja-asus-gtx-465 ... 80480.html

a zasilacz polecam minimum 700Watt

Pozdrawiam
Dobra znawcy mówcie co chcecie. Mnie już zaczyna to denerwować powoli. Wiem co mówię bo podawałem informacje na swoim przykładzie.

Zasilać gówno ma do tego. Jak by był za słaby a karta nie wyrabiała to by mu wyskakiwał komunikat że karta nie posiada pełnej mocy.

http://www.youtube.com/watch?v=DAaWIiwQPUI
Filmik zrobiony na prawie identycznych parametrach (grafika ta sama) z tym że koleś na filmiku ma 3GB RAMu a kolega z problemem 2GB. Spowalnia coś na tym filmiku ? Bo jakoś nie widzę. Dodam jeszcze że przy nagrywaniu filmików spadają FPSy czyli tak na prawdę gra temu panu z vida chodzi płynniej.

A wdsk ma przerąbane u mnie za poniżanie mnie. I lepiej się pilnuj, jeszcze raz coś takiego skierowane w moim kierunku - BAN.

I polecam poczytać trochę na temat "Frameskip"
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Podkręcałeś kiedykolwiek proca?

Niezłym rozwiązaniem byłby format i postawienie czystego systemu.
Progsy, których używasz do czyszczenia systemu to dla mnie syf jakich mało, są one tak samo lipnie skuteczne jak ręczne czyszczenie plików itp. Czego byś nie robił, to i tak syf po instalowaniu i odinstalowywaniu aplikacji wiele razy pozostanie i taki system będzie kulawo chodził po pewnym czasie. To moja opinia oparta na moich dłuugich przygodach z wieloma komputerami.

Co do podkręcania proca, wymieniłem to dlatego, że jak wiadomo można go przy kręceniu uwalić. Pozornie będzie wszystko dobrze działać, może wydawać się, że proc ani się nie przegrzał itp, jednak gdy np wymusisz mu większe napięcie na rdzenie i pod tym napięciem będzie chodził np kilka miechów, a będzie to napięcie w górnych granicach ryzyka uwalenia, można się liczyć z uwaleniem proca. Nie raz miałem takie przypadki, gdzie komp chodził normalnie, a niektóre aplikacje powodowały cyrki, po oddaniu proca na reklamację okazywało się, że został uwalony.
Ostatni przypadek mojego kolegi - proca wykręcił, wykręcony chodził pół roku. Po pół roku głupie GTA4 zaczynało się ścinać tak jak u Ciebie w M2 (format "pomógł" na kilka godzin), po kolejnym miesiącu komp przestał się włączać na wyższym taktowaniu. Obecnie tego proca nie można uruchomić w jego standardowym zegarze 2.33GHz, odpala się w zegarze niższym 2GHz i dużo niższym napięciu zasilania, chodzi poprawnie, choć czasem jakaś aplikacja się na nim wysypie.

Mając proca AMD możesz jeszcze pobawić się AMD DualCore Optimizer, ale wątpię, żeby coś pomogło. W końcu taka produkcja jak M2 nie powinna mieć problemów z wielordzeniowymi procami. Choć akurat DualCore to takie nazwijmy to "udawane" dwa rdzenie w porównaniu już do C2D.
http://www.Counter-Strike.PL
Najemnik napisał(a):
wdsk napisał(a):
Cukier napisał(a):
Mało RAMu ?

Kolega wyżej bardzo ładnie to ujął :D ram i procek nie jest niczemu winien :P poprstu nawet jakby mial 1gb rami i procek najslabszy na rynku 1.8 to i tak nie od tego zalezy..

Są 2 opcje ..

Za slaby masz zasilacz, lub karte grafiki. Tylko to moze sprawiac problemy w grze.

Jezeli masz pieniazki to kup sobie taką karte po promocji :P
http://allegro.pl/promocja-gainward-gtx ... 11101.html
lub ta, powinna wystarczyc
http://allegro.pl/promocja-asus-gtx-465 ... 80480.html

a zasilacz polecam minimum 700Watt

Pozdrawiam
o padłem informatyku :lol: :lol:

Autorze napisz w jakiej rozdzielczości grasz. Tak samo majkool podaj w jakiej rozdzielczości grasz a będzie o wiele więcej wiadomo ;-) I rozumiem że apex włączony?? No to trochę pojechałeś bo gts250 to za mało na takie ustawienia. Na moim gts250 również miałem takie spadki z fizyką, zrób taki mały trik http://physxinfo.com/news/3628/mafia-ii ... rformance/ a prawdopodobnie znikną (sam potwierdzam skuteczność).
No ja gram na rozdzielczości 1280x1024.
To tak gram na 1280x1024. System stawiałem miesiąc temu . po co mi zmieniać grafike na lepszą skoro mam dobrą to moja grafika : http://allegro.pl/nowa-gigabyte-geforce ... 36439.html . Wszystko mam na max oprócz cieni zjechełem je na low . Jedyny problem choć nie wyskakują mi komunikaty żadne może być zasilacz mam chieftec 'a 400W grafika w specyfikacji ma podane min. niby 450W , ale podejrzewam, że jeśli miałby za mało prądu to by sie komp wyłanczał lub resetował, a jednak chieftec to nie jakiś tam no name tylko jak by nie było firma z dobrą renomą szczycąca się produkcją dobrego sprzętu. :mrgreen: