Cześć, w ostatnich dniach, w 2 tygodnie zrobiłem nowy film, jest to machinima z Mafii 2, z tego co się orientuje to pierwsza taka pełnoprawna, fabularna, pewnie z powodu, że niema odpowiedniej opcji, aby nagrywać postać z statycznego ustawienia kamery. Pomijając multiplayer z którego nie korzystałem, ja korzystałem ze standardowej wbudowanej kamery, po prostu robiąc ujęcia z różnych stron, tu od przodu, to od lewej z dołu, to od prawej bardziej z góry. Większy problem jest tylko podczas jazdy samochodem, kiedy to musiałem 'trząść' kamerą, aby ta nie wróciła za samochód. Nie ważne, ze strony technicznej można by się przyczepić do wielu niedociągnięć, co w niektórych momentach można dostrzec gołym okiem, ale to niestety wina Mafii 2, która wcale, ale to wcale nie jest mi sprzyjająca do tego typu filmów, np. w kilku ujęciach musiałem sztucznie dodawać jakąś postać, pierwszo lub drugo planową. Dobra, nie chcę się zbytnio rozpisywać, idę już spać, jak coś to jestem chętny na jakiekolwiek pytania. Dodam jeszcze, że jest opcja kontynuowania filmu, zrobienia 2 części, ale to niestety jest zależne od aktorów dubbingujących, ale czy ktokolwiek byłby czymś takim zainteresowany?
Pozdrawiam, i zapraszam do oglądania!
Pozdrawiam, i zapraszam do oglądania!