Mafia II - instalacja poprzez platformę Steam !

Witam. Mam problem z zainstalowaniem Mafii II. Dlaczego mimo to, że na płycie jest gra to i tak trzeba ją ściągać przez Steam'a ? Skoro pliki są na płycie, więc dlaczego nie da się ich zainstalować? Na początku większość gry mi zainstalowało i miałem 97 % gry, ale niestety musiałem odinstalować. Teraz gdy chcę zainstalować Mafię II instalacja się kończy, a zaczyna się pobieranie od 71 % . Czy to ma jakiś związek z tym że mam zainstalowane tzn. wplecione już DLC do Steam'a? :-P Boże Mój Drogi. Po co stworzyłeś tego okropnego Steam'a ? :))

Widzę, że to forum powoli wymiera. Na odpowiedź czekam już trzeci dzień, a tu pomocy ni stąd ni z owąd.. :roll:
Czy problem rozwiązany?
Moja rada poświeć kilka godzin i instaluj grę z płyty a jak będzie pobierać ze steam to po prostu czekaj niech pobierze co potrzebuje... (łatki poprawki, steam czasem coś sobie lubi pobrać)

Kilka tematów widzę bez odpowiedzi od miesiąca przydałoby się je zamknąć ewentualnie do kosza jeśli nie aktualne...

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Nie miałbym tylu problemów gdyby nie mój.. pożal się Boże internet 30kb/s w porywach do 40.
Ogólnie problem rozwiązałem.. za pomocą programu Phoenix. Temat do zamknięcia :)
A więc do archiwum.

Obrazek