Mafia II a pad

Musicie pomóc staremu Acozz'owi. Chciałbym pograć w demo na padzie, ale niestety gra go nie wykrywa. To bardzo dziwne gdyż na PC z XP demo nie ma z tym problemu. Na lapku jest Windows 7, i mimo iż pad działa w innych grach to w Mafii nie chce brzydal jeden. Pad to ROGUE MT1504 od Media-Tech:

Obrazek

Jakieś pomysły?
Mam podobny problem. Na Win7 nie wykrywa mi kierownicy. Ktoś już doszedł dlaczego tak się dzieje?
Acozz Vista to samo nie czyta padów :-|
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje :-/
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
http://forums.2kgames.com/forums/showth ... 03&t=79291

Przed ostatni post napisany przez dodża ;-)
Instrukcja: wrzucamy wszystko do folderu z mafia tj. steammapps/common/mafia II/pc.Odpalamy x360ce.exe,konfigurujemy i gramy :).
btw. u mnie jedna oś w prawym 'grzybku' nie działa ale myślę że to wina sprzętu.
Rozwiązałem problem tego samego dnia w którym powstał, ale dzięki ;-)
Acozz w ten sam sposób, co podał snoopzeh?
Też posiadam taki sam joystick i chciałbym spróbować sobie pograć na nim.
Obrazek
Witam : )

Posiadam Pada Logitech Dual Action,pobrałem ten control emulator x360 i mam problem jak robie load(wczytuja sie ustawienia ale nie wszystkie ; / ) i wybieram z listy na dole mojego pada,w grze działaja tylko nie które funkcje (mapka sie włącza ,moge odbierac telefon,dusic klakson,tylko tyle) ale za to niemoge chodzic i jezdzic tez niemoge,moje pytanie brzmi czy mozna gdzies tą konfiguracje ustawic ręcznie bo to mi automatycznie przypisuje.
Tak, można :)
Wystarczy że w tym programie klikniesz na pole odpowiadające danemu 'buttonowi' itp. i wybierzesz record. Wtedy naciskasz jakiś przycisk na padzie i on go 'wczyta'.Możesz również w opcjach zmienić układ funkcji dla danego klawisza ale to bardzo uboga opcja :-/
Spróbuj skonfigurować go tak jak na obrazku w mafii w opcjach sterowania.
Snoopzeh a poradziłeś sobie jakoś z tym prawym grzybkiem? Mi też nie ustawia się tak jak powinno, osie są odwrócone. Psuje to trochę zabawę.
Obrazek
Sorry Grisha, zapomniałem o tym temacie :-P

Wrzucasz to do katalogu PC. Odpal Input test i zobacz jak masz przydzielone, jakby co to przydzielenie klawiszy zmieniasz w xbox360cemu ale mi przy tej konfiguracji wszystko się zgadzało, brak odwróconych osi.

http://www.speedyshare.com/files/239429 ... _3.0.2.rar
Działa na Win7 po podpięciu pada od ps3?

Edit:
Działa !! :) Wszystko super działa na padzie z ps3, ale tak jakoś lepiej mi się chodzi i strzela na myszce, ale za to samochodami najlepiej jeździ się na padzie.
"Say hello to my little friend" :)
Grisha,
Ja tej osi nie mam. Próbowałem opcji record, ręcznie znaleźć ja z tych wszystkich ale jej po prostu nie ma. Wina pada i tyle. Jeżeli chcesz zmienić oś i/lub przycisk ustawiasz record i ruszasz grzybka w odpowiedni kierunek, a przycisk naciskasz oczywiście :mrgreen:
Sam bym chętnie pograł na padzie, no ale cóż....
@Edit: Napisałem skromny poradnik ;-)
http://mafiatown.gram.pl/forum/mafia-2-a-pad-t1837.html#p31775
Ja mam taki problem. Otóż jak samochodem chcę skręcić w lewo musze analogiem skręcić w prawą. Może mi ktoś pomóc?
Ładny odkop, ale nie czas na jakieś głupie komentarze, bo to w sumie dział pomocy, a dublować tematów nie ma sensu więc przyjmę spokojnie ten odkop ;-)

A co do problemu:
Jeśli to co napisałeś działa również w drugą stronę, czyli przy skręcaniu w prawo musisz analogiem skręcić w lewo, to najprościej jak można to rozwiązać to "odwrócić" axisy pada (znaczy się aby osie odwrotnie skręcały niż powinny). Nie jestem jakiś biegły w sprawach M2, ale myślę że to pomoże.
@UP Uporałem się jednak z tym 2 minuty po napisaniu posta ale dziękuje za próbe pomocy. Pozdrawiam Don Tindono.