Mafia Free Ride Extreme - problem przy włączaniu

Witam!
Mam problem z trybem Free Ride Extreme - gdy chcę go włączyć, pasek postępu dochodzi do połowy i gra się zawiesza. Wg Windowsa błąd powoduje plik rw_data. Co robić?
Jeśli to ważne, mam Vistę i cały tryb single przeszedłem bez kłopotów.
Masz jakieś mody wgrane? Ew. próbowałeś reinstalke gry?
muore il bandito, la mafia vive
Nie, wersja jest czysta, reinstalowałem z 10 razy.
a próbowałeś usunąć ten plik rw_data?

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Mam tak samo, przeszedłem Mafię i teraz chciałem pograć w Jazdę Ekstremalną i mam tak samo jak założyciel tego tematu, więc jak ktoś wie co z tym zrobić, to proszę o pomoc :->
Obrazek They never fight alone...
Jeśli usunę rw_data.dll, to gra w ogóle nie chce się włączyć.
Spróbuj tak. Wywal z głównego katalogu gry wszystkie foldery oprócz "savegame" i odpal FR Extreme.

@down: To dobrze, że masz tylko "savegame". Ale teraz niestety nie umiem Ci pomóc.
Obrazek
L.A. - the city of crimes
Z tym, że folder savegame jest jedynym folderem :P Mam wersję DVD, jakby coś.
plik exe oryg.? spróbuj wgrać cracka np. no cd . ja go mam i nie miałem takiego problemu. też mam wersje dvd

Wgrałem cracka 1.0 do polskiej wersji i dalej nic. :(
z tego co pamiętam miałem problemy z tym 1.0. gra mi nie chodziła dobrze. Dlatego polecam inny do wersji 1.2. Lub odinstaluj i zainstaluj w nowej lokalizacji w innym folderze. Bo nie kojarzy mi się to żeby plik rw_data.dll bym w standardzie. Może się mylę bo dawno nie instalowałem gry.Lub jeszcze format. albo ściągnięcie innego pliku rw_data.dll w każdym modzie jest .więcej nie przychodzi mi do głowy....

Ech, zrobiłem wszystko, co pisaliście, a FRE dalej nie chce chodzić. Cóż, dzięki za pomoc, widać mój przypadek jest nierozwiązywalny :)
Tak mi nagle przyszło do głowy. Jeśli masz w folderze z grą plik "rw_data.bak" - usuń go.
Obrazek
L.A. - the city of crimes
W folderze nie ma takiego pliku.