Mafia ENBseries

ENBSeries v0.074f Mafia
Boris Vorontsov
Config by Cukier

Wszystkie oryginalne pliki informacyjne znajdziesz w folderze "readme"

Pliki zostały przerobione pod grę Mafia (Oficjalnie były pod GTA: San Andreas)

DOWNLOAD: http://dl.dropbox.com/u/5322887/Mafia/ENBseries.rar

SCREENY:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Instrukcja:
1. Skopiuj wszystko do katalogu gry Mafia
2. Uruchom grę
3. Wciśnij SHIFT+F12

Opcje:
W pliku "enbseries.ini" znajdują się wszystkie opcje które służą "ulepszeniu" grafiki
Opisze podstawowe opcje. Z konfigurowaniem poszczególnych opcji sami sobie poradzicie
(Opis wszystkich funkcji znajdziesz w pliku "readme_en.txt" w folderze "readme/ENBseries")

[EFFECT]
EnableBloom=1 // Rozmazanie obrazu
EnableOcclusion=0 // Włączenie trybu "ambient occlusion" (aktywowany w Mafii może być przyczyną spadku wydajności gry)
EnableReflection=0 // (Niestety dotyczy tylko GTA:SA) Odbicie światła na lakierze samochodów
EnableMotionBlur=0 // Rozmazanie obrazu podczas ruchu kamerą (dotyczy również HUDa)
EnableWater=0 // (Niestety dotyczy tylko GTA:SA) Jakość wody
EnableShadow=0 // (Niestety dotyczy tylko GTA:SA) Jakość cieni
DepthBias=0 // Szczerze to nie wiem co to jest :D

I jeszcze jedno. Jeżeli uważasz że w grze jest zbyt jasno
Zmniejesz wartości BloomPowerDay i BloomPowerNight
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Super sprawa z tym configiem, kiedyś też sobie "zainstalowałem" ENB do Mafii ale na configu z GTA SA i było zbyt jasno i obraz był zbyt rozmazany (nie chciało mi się edytować pliku konfiguracji), ale po screenie widzę że twoje ustawienie jest naprawdę dobre.
Refleksy na samochodach są? :-P
Jakiś zmian jeśli o refleksy na autach nie zauważyłem, nie ma co się spodziewać takich efektów jak w GTA bo w sumie na to właśnie na tą grę jest właśnie ten "mod". Ale i tak milej wg mnie się gra z włączonym ENB.
W pliku Czytaj pisze co działa a co nie.
Mafia ma już swoje "refleksy". Sztucznie zrobione ale ma ;)
A w GTA:SA samochody były jednolite.
Opcje dotyczące cienia i wody też nie działają, z resztą jak napisałem w pierwszym poście :P. Za to motion blur działa ale nie polecam bo się HUD rozmazuje :) Można też jeszcze pokombinować z Ambient Occlusion aby uzyskać bardziej realistyczny efekt
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra