Mafia Comedy - pomysł na Moda

Cześć!
Dzisiaj na "korkach" z anglika wymyśliłem sobie Moda. Ja osobiście się na tym nie znam, ale mamy tu wiele profesjonalistów.
Przejdę do rzeczy.
Ten Mod zmieniałby Mafię na ... komedię. Wiem, że niektórzy mają zbyt duży szacunek do tej gry, ale czasem fajnie się pośmiać.
Podam przykład: jedziemy zabić Morello. Mała edycja misji, Morello nie jedzie na lotnisko, zatrzymuje się przed mostem. Wychodzą ochroniarze, musimy ich zabić. No i cut-scenka: Tom, Sam i Paulie idą do wozu, wywalają Morello, ale... Ellie Morello, żonę Morello znanego nam z oryginału. Paulie przystawia jej lufę do głowy mówiąc "Krawcowa, a moje buty od ciebie się rozleciały!". Następnie strzela i powrót do baru.

To tylko jeden z przykładów, można by też użyć do we Free-ride.

Co wy na to?

Pozdrawiam,
Rnaki
Eee... no spoko, tylko zabijanie za parę butów jakoś nie brzmi komicznie. Ale pracuj dalej, może coś wymyślisz ;-)
Tworzenie nowych cut-scenek to sporo zabawy ze skryptami. Może zacznij od napisania nowych, śmiesznych dialogów do istniejących przerywników filmowych.
Obrazek
Obrazek
Taa...jeżeli myślisz że stworzenie takiej nowej cutscenki to takie hop-siup to się grubo mylisz.. Czasochłonna robota, na dodatek dla prawdziwych profesjonalistów jeżeli ma wyjść z tego coś extra.
Sam pomysł taki sobie, zgadzam się z Blitzkriegiem, komiczne to to nie jest.
muore il bandito, la mafia vive
Blitzkrieg1410 napisał(a):
Eee... no spoko, tylko zabijanie za parę butów jakoś nie brzmi komicznie. Ale pracuj dalej, może coś wymyślisz ;-)

Mnich napisał(a):
Sam pomysł taki sobie, zgadzam się z Blitzkriegiem, komiczne to to nie jest.

Podał tylko przykładowe zdanie...

Pomysł ciekawy o ile jego wykonanie byłoby dobrej jakości. Gracze uwielbiają śmieszne dialogi np. śmieszne teksty bezimiennego z Gothica są bardzo często cytowane na forach tematycznych.
Acozz napisał(a):
Podał tylko przykładowe zdanie...

Jeżeli cała reszta ma być taka jak ten przykład, to dziękuje ;-)

Mafia to nie Gothic, do tej pory nie widziałem jakiejś dobrej, śmiesznej przeróbki z Mafii na poziomie.
muore il bandito, la mafia vive
Rnaki napisał(a):
Cześć!
(...) Ja osobiście się na tym nie znam, ale mamy tu wiele profesjonalistów. (...)

Ja nie robiłbym tego. Zaproponowałem tylko pomysł dla kogoś innego, który potrafi tworzyć Mody.

Mnich, nie, nie byłoby takich kiepskich teksów. Byłyby takie, które śmieszą.

Jeszcze raz podkreślam, nie będę tego robił, to tylko zachęta dla innych!