Panie i panowie, właśnie znalazłem kolejny filmik, tym razem z wersji Beta (na youtube błędnie nazwany alphą), misja "Ordinary Routine". A więc co się rzuca w oczy : Sam miał jeszcze jasne włosy, do tego czekał na nas w innym miejscu. Paulie czekał na nas w tym samym miejscu gdzie stoi w oryginale, aczkolwiek jeśli dobrze się przyjrzymy to widać że na początku ma inną animację (jakby spoglądał na zegarek). Jak wiadomo wersja beta posiadała nazwy aut które znamy z rzeczywistości, np. Ford. Na powyższym filmie Ralph wypowiada właśnie oryginalną nazwę, tj. Ford a nie Bolt.
Kolejna zmiana jaką dostrzegłem to inna pozycja dla Bolta Model B. W znanej nam wersji stoi on pod daszkiem, tam gdzie zwykle stoją najnowsze auta i właśnie tam Ralphy uczy nas jak je otwierać. W wersji beta Bolt Model B stoi w garażu (widać na początku filmu), a Falconer stoi pod daszkiem. Teraz ciekawostka do znanej nam wersji - jak pamiętamy Tommy może ukraść Falconera w poprzedniej misji (Molotov Party), a podczas dialogu z Ralphem (Ordinary Routine) tylko wspomni o tym że potrafi do niego wejść bo pracował na taksie (identyczny model). W wersji beta mimo że Tommy potrafi już wsiadać do Falconera to Ralph tak czy siak uczy nas sztuki włamu. Po wejściu do auta pojawia się czarny kwadra a w nim biały prostokąt. Nie jestem pewien, ale mogła to być wczesna wersja mapy, ew. coś związanego z interakcją (tutaj lepiej to widać :
http://i62.tinypic.com/2zia54z.png). To tyle.