Mafia 2 Rick's Load Chapter mod + Free Ride Update

Po tym jak zostaliśmy wykastrowani przez twurców, czy też producentów Mafia 2 przedstawiam Wam pewien modzik. Mod ten odkrywa ukryte przez tworcow w grze opcje, misje itp. Nie wszystko jeszcze dziala, ale mam nadzieje ze mod sie rozwinie, bo zapowiada sie ciekawie. W paczce znajduje sie takze plik poprawiajacy mod free ride(dodaje oznaczenie lokacji na mape, otwiera budynki i wiele innych)

Plik gui-main.sds wrzucamy do X:\Mafia II\pc\sds_en\gui
Plik freeraid_main.sds wrzucamy do X:\Mafia II\pc\sds\missionscript

O to link do Moda (ów)

Kod:
http://hotfile.com/dl/66266967/ceb824c/mod.rar.html
Miał ktoś styczność z tym modem już ?
Da sie zapisywać?
zasysam
Po updacie tego Free Ride nadal nie można zapisywać.
Rick's Load Chapter Mod może i odblokowuje wycięte misje, ale żadna z nich nie działa, bo mamy "wczytywanie bez końca". Czekamy na lepszą wersję.
No fakt, napisałem, że nie działa do końca :D Jednak da sie zagrać w pierwszą misje z dodatku w ktorym jest Jimmy.
Co dziwne też dodatek ten jest zawarty w normalnej sklepowej wersji gry, a twórcy mówią, że to jakaś nowość :-/ Pewnie dlatego taka nagla reakcja z tymi wszystkimi DLC, one po prostu są zawarte w podstawowej wersji a twórcy wypuszczają jakieś gówna które to odblokowują :roll:
ale jak z tego więzienia wyjść
Jak wyjdziesz to i tak nic nie zrobisz.
Gra jest niekompletna.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Sciągnąłem i free ride wyglada teraz fajnie ,jest 5k na start,wszystkie lokacje i nie psuje się nic.

Natomiast do tych misji to mi nie dziala ,wkleiłem plik tam gdzie trzeba ale tam gdzie sie wczytuje rozdzialy nie ma nic innego do wyboru? To trzeba od nowa kampanie robic ?
aha a moze wiesz kiedy bedzie kompletna
Nie, bo niby skąd...
Kompletna pojawi sie wtedy gdy producent wypuści DLC :roll: Tak sie zbija kase, eh. Ale i tak za to nie bede płacił.
Odpale mafie dopiero wtedy, kiedy zrobią opcję zapisywania w dowolnym moemencie(podchodzisz do lozka save, z menu load) inaczej nic mnie nie rpzyciagnie do tej gry. Zaś gdy okaże się to niemozliwym do zrobienia gra wyleci z dysku w trybie natychmiastowym i zginie w czeluściach piekielnych nigdy więcej nie instalwoana ;)

Gra bez zapisów jest nonsensem, i praktycznie mija się z celem, strata czasu. Lepiej żeby ktoś coś wymyślił...